Izvor:
06.10.2019 u 15:40
0

SAVETI ZLATA VREDNI: Kako sprečiti pojavu bora smejalica?!

Saznajte kako uz nekoliko saveta da sprečite pojavu bora smejalica. Kada je reč o koži lica svi teže mladolikom izgledu, pa i ne čudi što kod starenja prvo primetimo bore koje se pojavljuju na području oko očiju. Oko očiju je koža veoma tanka, a s obzirom na to da se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena automatski se smanjuje i elastičnost kože, pa se upravo prve bore javljaju na području oko očiju.

Nega lica

Stručnjaci svakodnevno provode istraživanja o borama i nezi lica, a ono što kažu je da pogrešna nega lica uzrokuje bore. Skidanje šminke i svakodnevna nega svako veče pre spavanja može i te kako smanjiti nastanak bora. Pod pravilnom negom kože smatra se pravilan odabir proizvoda koji odgovara osobi. Ako proizvodi za skidanje šminke izazivaju osećaj peckanja ili neprijatan osećaj znači da je vreme da se promene.

Proizvodi na biljnoj bazi

U higijenu je poželjno uvrstiti proizvode na biljnoj bazi, a kada se pre spavanja skida šminka bitno je da se skida nežno. Žene ne vole skidanje tvrdokorne maskare, ali upravo zbog nje skidanje šminke neretko bude grubo, a koži oko očiju je potrebno vreme i nežno skidanje šminke kako se ne bi oštetila i kako se ne bi povećao rizik od nastajanja bora.

Zaštita od sunca

Koliko god volite poprimiti malo boje tokom leta pokušajte glavu što više držati u hladu ili se sakrijte iza šešira i suncobrana pa svakako nanesite zaštitni faktor koji je prilagođen vašem tipu kože. Ako ste u mogućnosti bilo bi dobro da stalno nosite naočare sa UV zaštitom, jer je sunce jedan od glavnih uzročnika bora.

Konzumiranje alkohola

Alkohol i cigarete su štetni za zdravlje, a učestvuju i u procesu starenja kože. Pušenjem se usporava cirkulacija, brže raspadanje kolagena i sužava vene zbog čega se ubrzava proces starenja, a kao rezultat se javljaju duboke i sitne bore na licu. Isto tako deluje i alkohol zbog čega se preporučuje da ga uopšte ne konzumiramo ili da ga konzumiramo u što manjim količinama. Alkohol i cigarete nisu jedine nezdrave životne navike koje uzrokuju bore, a u tome prste ima i nezdrava ishrana. Pokušajte se hraniti što zdravije i povećajte unos povrća i voća kako bi smanjili nastajanje bora, ali i preventivu od mnogobrojnih bolesti.

Kreme protiv bora

Mnogi negu lica kremama za bore započinju tek onda kada one već izbiju na površinu, ali to je zapravo pogrešno. Telesna aktivnost i zdrava ishrana sprečavaju nakupljanje kilograma, a na isti način funkcioniše i nega lica, tj. borba protiv bora. Kao najbolja nega se preporučuje pridržavanje prethodno spomenutih korisnih saveta, a nakon tridesete godine je potrebno kupiti odgovarajuću kremu protiv bora.

Nega područja oko očiju

Vrlo je važna nega područja oko očiju, ali i oko usana jer bore zbog smejanja često brzo nastanu. Zato na vreme pronađite odgovarajuću kremu protiv bora i nakon pravilne nege nanesite odabranu kremu na lice, posebno na kritična područja i sa time krenite što ranije.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter