Izvor:
08.10.2019 u 20:09
0

KRISTIJAN DIOR OTKRIO: Kako treba da izgleda jedna DAMA!

Sam Kristijan Dior je bio pozitivan prema ženama, ali je pojedine prezirao.

Kristijan Dior je bio jedan od najpoznatijih velikana, modni dizajner prošlog veka. Uprkos decenijama, brend Dior se i dalje smatra sinonimom za kvalitet i dobar ukus.

Sam Kristijan Dior je bio pozitivan prema ženama, ali je pojedine prezirao.

Evo nekoliko tipova žena koje je Kristijan Dior smatrao nedoraslim:

Žene sa prljavom kosom

Poput Koko Šanel, i Kristijan Dior je smatrao da je najgore što žena može učiniti je da izađe iz kuće sa prljavom kosom. Dior je verovao da se za ženu ne može reći da je negovana, ako dozvoli sebi da se u javnosti pojavi sa prljavom kosom.

Čista kosa je jedna od najjačih aduta dame.

Ženstvenost

Ako žena nije ženstvena onda se ne može smatrati damom. Ako ona negira svoju ženstvenost i ne naglašava je, onda ona i nije žena, smatrao je Dior.

Prema Dioru, ženstvene nisu samo cipele sa potpeticama i haljine, već i ponašanje, maniri, komunikacija sa drugim ljudima.

Odgovarajuća odeća

Dior je smatrao da pravilna nega tela zahteva i odabir odeće koja odgovara našem telu i karakteru. Negovana žena je ona koja nosi odeću koja odgovara njenoj figuri, te koja je umereno naglašava, izjavio je jednom Dior.

Cipele

"Pravi dokaz elegancije jedne dame se nalazi na njenim nogama," izjavio je jednom Dior. On je smatrao da su ženske cipele neophodan atribut ženstvenosti. Negovane žene ne mogu izaći iz kuće sa cipelama koje nisu ženstvene. Kristijan Dion nije podnosio patike na ženskim nogama.

stil.kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter