Izvor:
13.10.2019 u 15:42
0

OPADA VAM KOSA? Jesen je stigla, a sa njom i problem svih žena! (FOTO)

Mnogi su razlozi za opadanje kose. Od stresa, preko nedostatka sna, pa do loše ishrane, sve to može da izazove ovaj problem. Međutim, kada nastupi jesen svi se u manjoj ili većoj meri suoče sa ovim problem, čak iako vode izuzetno harmoničan život.

Da biste smanjili opadanje kose, jedna namirnica je posebno učinkovita. Proso značajno smanjuje opadanje i poboljšava sam kvalitet kose.

Zašto je toliko dobro za kosu?

Proso je žitarica koja sadrži više minerala od svih drugih žitarica. Bogata je esencijalnim masnim i amino kiselinama, sadrži puno cinka, magnezijuma i flora, brojne vitamine, a u sebi ne sadrži gluten. Takođe, sadrži puno silicijuma koji se nalazi u kostima i tkivima, pa je zadužen za stvaranje kolagena i elastina. Što je više silicijuma u telu, to brže rastu nokti i kosa.

Osim što potstiče rast kose, poboljšava strukturu, smanjuje nadraženost i upale vlasišta pa daje više sjaja kosi.

Kako se konzumira?

Proso se može nabaviti u obliku brašna, pa ga možete dodati napicima i jelima.

Izvor:nadlanu.com
Foto: instagram/anhcotran

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter