Izvor:
13.10.2019 u 19:35
0

JESEN JE SPECIFIČNO GODIŠNJE DOBA: Rešite se SUVE i ISPUCANE kose! (FOTO)

Vaša kosa trpi mnogo toga, od vreline pegle i figara pa sve do hemijskih tretmana (setite se farbanja ili bljahanja). Tako da ne treba čudi da kosa ponekada pokazuje znakove oštećenja. Ipak, ukoliko zaista čuvate kosu od ovih faktora, a ona je opet suva i krta, onda postoji dublji problem.

Dodatno na to, kalendarska je jesen, koja donosi posebne probleme sa kosom. U nastvaku vam otkrivamo zašto vam je kosa suva i krta, i šta možete da učinite povodom toga.

Krta kosa je kombinacija suvoće, beživnotnosti, rascvetalih krajeva i frizzy efekta. Poput suve koža, i kosa može imate različite nivoe od blage suvoće, pa sve do ekstremne, kao i veliki broj razloga. Razumevanje zašto vam je kosa suva i krta je pola dobijene bitke.

Ovo su najčešći razlozi:

vreli letnji sunčani dani

hladni jesenji i zimski dani

vetar

klima uređaj ili centralno grejanje

česta upotreba fena, prese i figara

hormonske promene (trudnoća, mentruacija, menopauza)

hemijski tretmani kose (keratinsko ispravljanje, blajhanje)

preterana upotreba suvog šampona, laka za kosu i ostalih styling proizvoda

Na ovaj način je tretirajte:

Prvi korak u vraćanju zdrave teksture i sjaja kosi je uvođenja promena u ishranu. Kada je ishrana siromašna, to se reflektuje i na telo i kosu. Zdrava ishrana za kosu uključuje mnogo proteina, kao svežeg voća i povrća, kako biste joj pružili sve potrebne antioksidante i nutrijente, poput vitamina E, C, biotina i gvožđa.

Šamponi i balzam ove vrste najčešće nose oznaku „Repair“ i sadrže antioksidante i proteine koji vraćaju sjaj i snagu vašoj kosi.

Potražite leave-in i stajling proizvode za kosu BEZ alkohola i sulfata, koji sadrže hidratantne sastojke za kosu pput arganovog i kokosovog ulja.

Izvor:glossy.rs
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter