Izvor:
28.10.2019 u 10:34
0

OVO MORATE DA ZNATE: Pre nego što se odlučite za bob frizuru! (FOTO)

Već nekoliko sezona u nazad, bob je definitivno najpopularnija frizura, koju sve veći broj žena želi da isproba i na taj način napravi hrabru promenu i iskorači iz svoje komfor zone. Međutim, jedna od osnovnih dilema, zbog kojih još uvek ne nosite bob, sigurno je ta što niste sigurni koliko ćete ga efikasno stilizovati onih dana kada niste u mogućnosti da odete kod frizera.

Izgled bob-a zavisi od kvaliteta i teksture vaše kose, a da bi on uvek izgledao besprekorno, potrebno je da znate ovih par činjenica pre nego što se ošišate.

1. Za ovu frizuru važan je oblik lica

Bob je frizura koja generalno odgovara svakom obliku lica, a ono što se razlikuje je definitivno način šišanja. Pravilnim rezom će se izraziti najistaknutije tačke na licu. Ukoliko želite da akcenat bude na donjem delu lica izaberite dijagonalni način šišanja, a ako želite da akcenat bude na vašim jagodicama izaberite četvrtasti oblik.

2. Razmislite o teksturi svoje kose

Tekstura kose je zapravo najvažniji faktor, kada se odlučujete za tip boba koji ćete nositi i da li ćete ga uopšte nositi. Ako vam je dlaka tanka, odlučite se za kratki bob, jer ćete na taj način vizuelno dobiti na volumenu. Oštra i punija dlaka poguoduje lob-u, koji zahteva manje vremena za stilizovanje frizure. Ako vam je kosa prirodno kovrdžava, najviše će vam odgovarati bob koji je na temenu kraći, a napred duži, jer je pogodan za stilizovanje uvijanjem kose u lokne.

3. Reč je o veoma zahtevnoj frizuri

Ako želite da ponesete ovu frizuru, potrebno je da imate na umu da je morate redovno održavati, negovati, stilizovati, ali i šišati, kako bi bob zadržao svoj pravi oblik. Moraćete posećivati frizera na svakih 5 do 6 nedelja.

4. Stilizacija je neophodna

Bob je zaista zahtevna frizura i svaki put nakon pranja izgubićete sat vremena kako biste stilizovali svoju frizuru.. Bilo da želite lokne ili ravnu kosu, neophodno je da koristite uređaje za stilizaciju, kao i preparate, koji će zaštititi vašu kosu od preteranog izlaganja visokim temperaturama, kao i onima poput silikona, ili laka za kosu, koji će vašoj frizuri obezbediti strukturu i postojanost.

Tek kada sve ovo uzmete u obzir donesite odluku o tome, da li je bob prava frizura za vas.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: instagram/printscreen/
bobfrizura

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter