Izvor:
02.11.2019 u 16:08
0

MORATE PROMENITI RUTINU PRANJA KOSE: OVO su greške koje morate ukloniti!

Nega kose izuzetno je važna, ali nije reč samo o tome koju vrstu šampona ili ulja koristiti. Međutim, ako se kosa neguje na pogrešani način, nismo puno postigle. Tu nije reč samo o vrsti proizvoda koje koristimo, jer često grešimo i tokom sasvim uobičajene rutine.

Greške se mogu pronaći već prilikom prvog nanošenja šampona.

1. Kosu peremo u lošim uslovima

Osim što prilikom pranja kose možda i prečesto nanosimo šampon i još je prečesto tokom sedmice peremo, još je jedna velika greška jeste pranje pretoplom vodom. Naime, kosa se na temperaturi od 38 stepeni oštećuje i puca. Zato se preporučuje da se kosa od šampona ili od regeneratora ispira hladnom vodom ili barem na temperaturi nižoj od spomenute. Rezultat će biti zdrava i sjajna kosa.

2. Stilizujemo kosu dok je mokra

Kosa i teme nežno su područje, posebno pri dodiru s vodom. Budući da se sastoje od više slojeva, gornji prilikom pranja postaje osetljiv na dodir i vrućinu. Zato se ne preporučuje niti češljanje mokre kose, baš kao ni stilizovanje gelom, sprejom ili sličnim preparatima. Četku treba koristiti na suvoj kosi, što znači i pre pranja, jer možemo koristiti i više ulja za raščešljavanje bez brige o tome hoće li nam kosa ostati masna.

3. Koristimo previše proizvoda za negu

Iako je maska ili pak ulje za kosu izuzetno preporučljivo, s njima ne treba preterivati. Posebno je to štetno kad sve preparate odlučimo koristiti isti dan, pri čemu to za vlas može biti previše. Ako baš ne možemo bez regeneratora i npr. ulja, stručnjaci predlažu da svi proizvodi budu barem iz iste linije. Osim toga, oni se nanose tek na vrhove, pa tako vlas može odmoriti.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter