MORATE PROMENITI RUTINU PRANJA KOSE: OVO su greške koje morate ukloniti!

 Nega kose izuzetno je važna, ali nije reč samo o tome koju vrstu šampona ili ulja koristiti. Međutim, ako se kosa neguje na pogrešani način, nismo puno postigle. Tu nije reč samo o vrsti proizvoda koje koristimo, jer često grešimo i tokom sasvim uobičajene rutine.

Greške se mogu pronaći već prilikom prvog nanošenja šampona.

1. Kosu peremo u lošim uslovima

Osim što prilikom pranja kose možda i prečesto nanosimo šampon i još je prečesto tokom sedmice peremo, još je jedna velika greška jeste pranje pretoplom vodom. Naime, kosa se na temperaturi od 38 stepeni oštećuje i puca. Zato se preporučuje da se kosa od šampona ili od regeneratora ispira hladnom vodom ili barem na temperaturi nižoj od spomenute. Rezultat će biti zdrava i sjajna kosa.

2. Stilizujemo kosu dok je mokra

Kosa i teme nežno su područje, posebno pri dodiru s vodom. Budući da se sastoje od više slojeva, gornji prilikom pranja postaje osetljiv na dodir i vrućinu. Zato se ne preporučuje niti češljanje mokre kose, baš kao ni stilizovanje gelom, sprejom ili sličnim preparatima. Četku treba koristiti na suvoj kosi, što znači i pre pranja, jer možemo koristiti i više ulja za raščešljavanje bez brige o tome hoće li nam kosa ostati masna.

3. Koristimo previše proizvoda za negu

Iako je maska ili pak ulje za kosu izuzetno preporučljivo, s njima ne treba preterivati. Posebno je to štetno kad sve preparate odlučimo koristiti isti dan, pri čemu to za vlas može biti previše. Ako baš ne možemo bez regeneratora i npr. ulja, stručnjaci predlažu da svi proizvodi budu barem iz iste linije. Osim toga, oni se nanose tek na vrhove, pa tako vlas može odmoriti.

 

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro