Izvor:
10.11.2019 u 17:01
0

MAKE UP SAVET: Kako da vam puder na licu ostane tokom celog dana? (FOTO)

Kada je make up u pitanju, čini se da je najveći izazov zadržati šminku na licu tokom celog dana. Čak i onda kada ste zaista uložili u svoju make up podlogu i pripremili lice nanošenjem primera, ponekad se desi da posle svega nekoliko sati izgleda kao da je vaš trud bio uzaludan. Postoji nekoliko koraka pripreme lica, pre nanošenja šminke, koje dosledno morate slediti ako želite da vaš puder bude postojan tokom celog dana.

Nakon što detaljno očistite lice od suvišnih nešistoća i pustite da se koža osuši, primenite sledeće korake pripreme lica, kako bi vaš make up izgledao savršeno tokom celog dana.

1. Hidrirajte kožu lica

Kako biste kožu zaštitili od različitih spoljašnjih uticaja i obezbedili postojaniji make up look, na očišćenu kožu nanesite bogatu, hidratantnu kremu. Hidratantna krema pored toga što hrani i štiti vašu kožu ima i funkciju da stvori zaštitni sloj između osetljive kože i make up-a kako bi sprečila crvenilo i iritacije.

2. Primer je neizostavan korak

Kada koža upije kremu, vreme je da nanesete neizostavni proizvod, koji je preduslov da vaša šminka opstane tokom celog dana – primer. Primeri zaglađuju pore, koži daju teksturu koja je pogodna za nanošenje pudera i uz to licu daju prirodan sjaj, pa pored toga što je dugotrajan vaš make up će izgledati prirodno.

3. Fiksirajte make up kompaktnim puderom

Puder u prahu zagladiće vaš make up i odstraniće višak masnoća s lica. Najbolja opcija su transparentni puderi u prahu, bele boje, koji će savršeno matirati i zagladiti vaš make up, a uz to doprineće da sve ostane na svom mestu što je duže moguće.

Uz ova 3 neizostavna beauty koraka, vaš puder će ostati na licu tokom celog dana. Kada posle nekog vremena počnete da prosijavate, koristite blot papiriće, kako biste pokupili višak sebuma, a vaš make up će izgledati isto kao onog trenutka kada ste ga naneli.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: twitter/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter