POSEBNA NEGA U ZIMSKIM DANIMA: Ovo je potrebno da uradite kako bi vaša koža bila glatka, meka i dubinski nahranjena!

Gotovo smo napamet naučili da je koža naš najveći organ i da joj je upravo zbog toga potrebna posebna nega. Kako smo se intenzivno pripremali za tople letnje dane i menjali svoju skin care rutinu, sada je vreme da se pripremimo i za zimski period i pružimo našoj koži posebnu negu, koja će joj prijati tokom hladnih zimskih dana.

Tokom hladnijih meseci koža je sklona dehidrataciji, pucanja, iritaciji i perutanju, zato je veoma važno da u našu zimsku beauty rutinu uvedemo piling tela, kako bi koža bila glatka, meka i dubinski nahranjena.

Kada formiramo našu beauty rutinu, skloni smo da se fokusiramo samo na kožu lica, ali da bi naša koža bila lepa i negovana, potrebno je podjednaku pažnju posvetiti negi celog tela. Kako tokom hladnijih meseci naša koža stalno menja uslove u kojima se nalazi, od toplih prostorija, do svežeg vazduha, neophodno je temeljno hidrirati, kako kožu lica, tako i celog tela.

Pilinzi za telo su proizvodi koji uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čine je glatkom, čistom i omogućavaju joj da dubinski upije proizvode za hidrataciju i očuva svoju prirodnu vlažnost tokom celog dana, zato oni moraju biti neizostavan korak naše zimske beauty rutine.

Važno je da tokom tuširanja, barem 2 puta nedeljno odradite temeljan piling kože celog tela. Odaberite neki blaži piling, na biljnoj bazi, koji ne deluje agresivno na vašu kožu, a podjednako je efikasan i učinkovit. Najbolji odabir pilinga za negu i hidrataciju kože tokom zime su oni na bazi meda, morske soli i semenki voća.

Neka ove zime vaša koža bude meka i sjajna iz dana u dan, uz adekvatne beauty navike koje ne smete ignorisati!

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Pixabay/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro