Izvor:
23.02.2017 u 15:18
0

Kako da se probudite sa savršenom kosom: 7 trikova za ženu bez mane!

Ukoliko želite da se probudite sa savršenom frizurom, odnosnom svilenkastom kosom, pokušajte da svako vece pred spavanje praktikujete sledece trikove.

Savet plus: Nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju i lomljenju. I obavezno ocešljajte kosu pre spavanja.

Trik br. 1: Vežite kosu u pletenicu

Kako biste se probudili sa talasima u kosi koji deluju prirodno, vežite kikicu ili riblju kost pred spavanje. Bitno je samo da kosa bude suva, kako se ne bi previše izlomila.

Trik br. 2: Nanesite par kapi kokosovog ulja na kosu

Kokosovo ulje je vrlo hranljivo i mnoge poznate žene ga redovno koriste za negu kose. Nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prodite kroz krajeve kose. Bitno je da ne idete skroz do temena glave i korena kose. Nema potrebe.

Trik br. 3: Nanesite malo aloja vera gela na kosu

Najbolji nacin da hidrirate suvu kosu jeste aloja vera. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju – napravili ste svoj balzam. Time poprskajte kosu pred spavanje.

Trik br. 4: Nanesite malo mleka za telo na kosu

Stavite kap mleka za telo na dlan i razmažite. Potom lagano nanesite na krajeve kose i rašcešljajte je.

Trik br. 5: Vežite kosu u pundu

Umesto pletenice, možete kosu da vežete u pundu na vrh glave. Bitno je samo da ne zatežete puno. Ujutro, kada pustite kosu, bice vam prirodno izuvijana.

Trik br. 6: Utrljajte bebi puder na kožu glave

Ukoliko vam je kosa masna, ali nemate ujutro vremena da je operete, pred spavanje utrljajte bebi puder do korena kose, duž celog razdelja i sa strana. Neutralisacete masnocu.

Trik br. 7: Iskoristite najlon carape za kosu

Vežite pundu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon carape. Zbogom krutoj kosi, vaše vlasi ce biti mekane i glatke.

cosmopolitan.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter