Izvor:
12.03.2017 u 22:42
0

IZNENADIĆETE SE: Ovo su najčešći mitovi o lepoti koji su lažni!

Bez brige! Danas vam otkrivamo pet najvećih beauty zabluda. Saznajte šta je istina, a šta zabluda.

1. Zabluda: previše balzama može oštetiti kosu

Istina: Ovo nije tačno, jer nikada ne može biti “previše balzama”. Do ove zablude je verovatno došlo jer su žene koristile onaj regenerator koji ne odgovara njihovom tipu kose. Jedan od uzroka može biti i to što nisu pravilno koristile balzame, jer ova i gore pomenuta greška dovode do toga da nam kosa bude masna ili beživotna, pa ljudi to povezuju sa prekomernom upotrebom balzama.

2. Zabluda: zbog krema sa visokim zaštitnim faktorom, ne možemo da pocrnimo

Istina: Tamniju boju kože ćete dobiti u svakom slučaju, bilo da koristite kremu sa faktorom zaštite 10 ili 25, ali ćete sa kremom koja ima jači zaštitni faktor bolje zaštititi svoju kožu od opekotina, stvaranja bora i brzog starenja. Preporuka lekara je da se zaštitite što bolje, jer je korist višestruka. Ne samo što će boja zahvaljujući zaštitnom faktoru trajati duže, već će i vaša koža izgledati zdravije i mlađe, a o borama i zaštiti od raka kože da i ne govorimo!

3. Zabluda: koža mora da diše

Istina: U suštini, koža nema potrebu “da diše”. Ona se snabdeva kiseonikom koji mi udišemo iz naših krvnih sudova. Tehnički gledano, koža “izdiše” kada izbacuje znoj. Dakle, ako na licu imate tanak sloj tečnog pudera, a napolju je veoma toplo, vaša koža će možda imati problema da izbaci znoj. Međutim, ona sasvim sigurno neće patiti zbog nedostatka kiseonika.

4. Zabluda: brijanje pospešuje debljinu i gustinu dlaka, a depilacija ih stanjuje i proređuje

Istina: Da je tako, brijanje bi odavno izbacili iz upotrebe, zar ne? Glavna razlika je u tome što prilikom brijanja, dlaku presečemo tačno na onom mestu na kojem je izrasla iz kože. Zato ostaje deblji i tupo isečen kraj što dovodi do toga da kada dlake počnu da izrastaju iz kože, one su na dodir grube i oštre. Prilikom depilacije, dlaku čupamo iz korena. Na tom mestu se pojavljuje nova dlačica, koja se na dodir čini kao tanja i mekša. Ali ako je ostavite da raste, ona će biti iste debljine, širine i dužine kao i prethodna.

5. Zabluda: možete postati zavisnik od balzama za usne

Istina: Tema o kojoj se priča decenijama i dan danas je aktuelna. Izgleda da zaista postoji mogućnost da postanete zavisni od balzama za usne i od osećaja da stalno imate vlažne usne. Koža na usnama je tanka i nema isti broj žlezda koje proizvode masnoću kao lice, pa se usne zbog toga lako isušuju. Međutim, ako ih stalno prekrivate slojem balzama koji je proizveden od petrohemikalija, one lako mogu da izgube moć koju su imale, a to je da same proizvode prirodni ovlažavajuci faktor koji ih čini mekanim i vlažnim. Zato je preporuka da koristite balzame koji su proizvedeni od prirodnih voskova i ovlaživače od biljaka. To možete proveriti tako što ćete pročitati deklaraciju. Balzame nanosite samo onda kada su vam zaista neophodni.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter