Izvor:
13.03.2017 u 12:56
0

BUDITE UVEK SPREMNI: Ovo su zlatna pravila o depilaciji bikini zone!

Depilacija brijačem još uvek je najpopularniji način uklanjanja dlačica. Iako ovu tehniku može savladati svako, postoje pravila koja, ukoliko ne želite izazvati upalu, crvenilo ili urastanje dlačica, morate znati.

Donosimo 5 zlatnih pravila brijanja bikini zone.

Dobar brijač

Kako bi brijanje, a to se posebno odnosi na osetljivu bikini zonu, prošlo bez iritacija kože i uraslih dlačica potrebno je uložiti u kvalitetan brijač.

Pravilo glasi – čim je više žileta na brijaču to je pritisak na kožu slabiji. I dok su jednokratni brijači idealni za putovanja, njihov kvalitet je puno slabiji i trebalo bi ih izbegavati.

Priprema bikini zone

Ako je od vaše poslednje depilacije prošlo dosta vremena, pre nego što upotrebite žilet, dobro bi bilo da skratite dlačice makazicama, trimerom ili mašinicom za šišanje. Preduge dlačice žilet će mnogo teže da skine, što može da dovede do iritacija na koži.

Isto tako, depilaciju je najbolje napraviti nakon tuširanja, a idealnobi bilo da pod tušem ostanete čim duže(5 do 10 minuta). Topla voda će omekšati kožu te će depilacija proći puno glađe, bez crvenila.

Pena za brijanje

Tokom brijanja brijačem vrlo je važno znati da osim dlačica ‘brijete’ i kožu. Upravo zbog toga vrlo je važno da koristite dobru penu ili gel za brijanje. Uloga pene je što maksimalno smanjuje trenje između žileta i kože što je glavni uzročnik upale i crvenila bikini zone.

Najbolje su one sa manje sastojaka i one koje sadrže maslinovo ulje, shea ili kokosov maslac, a penu za brijanje možete napraviti sami. Sloj mora biti tanji tako da vidite dlačice te tako nećete morati dva puta prelaziti preko istog mesta.

Depilacija brijačem

Ovo je najvažniji deo procesa depilacije i vrlo je bitno da ga odradite kako treba, kako bi maksimalno umanjili mogućnost upale, urastanja dlačica i drugih nepoželjnih pojava. Brijačem lagano pređite preko dlačica, ali u smeru njihovog prirodnog rasta.

Brijanje dlačica u suprotnom smeru gotovo uvek ostavlja upaljene crvene kvržice na folikulu dlake. Kvalitetan brijač s više oštrica dlačice će ukloniti iz prve i nećete morati ponovno da prelazite preko istog mesta.

Nakon depilacije

Odmah nakon depilacije operite kožu i osušite je peškirom. Ako ste skloni iritacijama na depilirano područje stavite hladan oblog i držite ga par minuta. Ako ste skloni upalama na kožu možete naneti malo eteričnog ulja koje deluje protivupalno i smiruje kožu.

Vrlo je važno i da koži vratite vlagu. Na depilirano područje nanesite laganu hidratantnu kremu bez alkohola, aloa vera gel ili ulje jojobe ili badema s vitaminom E.

Lepotaizdravlje.rs
Foto: Zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter