Izvor:
15.03.2017 u 01:06
0

Želite lepu i sjajnu kosu? Konzumirajte ove namirnice svaki dan

Ukoliko želite da vašoj kosi pružite zdrav sjaj i bogat volumen, pravo je vreme da u svoju ishranu uključite sledeće namirnice

Losos, sardine, skuša, pune su zdravih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje bi trebali dobiti iz hrane.

Avokado

Osim što je ukusan, avokado je pun hranjivih vrednosti, koje su neophodne za zdravlje vaše kose. Drugim rečima, avokado je bogat zdravim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidansima, koji mogu poboljšati vašu kosu iznutra, od korena do vrhova. Takođe, hranjive stvari u avokadu, uključujući vitamin E, pomažu u stimulisanju rasta kose i sprečavanju gubitka kose.

Kokos

Kokos sadrži vitamine B, C i E, ali i visoku količinu masne kiseline, poznate kao laurinska kiselina, koja je odlična za rasta kose.

Masna riba

Losos, sardine, skuša, pune su zdravih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje bi trebali dobiti iz hrane. One ne samo da su korisne za smanjenje rizika od srčanih bolesti, već su dobre i za sjaj i zdravlje vaše kose.

Čia semenke

Čia semenke sve su popularnije u zdravstvenoj industriji, a brojni stručnjaci ih zovu super hranom. Pune proteina, kalijuma, kalcijuma, vlakana, cinka i drugih esencijalnih nutritijenata, Čia semenke imaju brojne zdravstvene prednosti, a pomažu vam i u razvijanju sjajne kože, kose i čvrstih noktiju. Slično kao i masna riba, čia semenke su biljni izvor omega-3 masnih kiselina, osnovnog sastojka za zdravu i sjajnu kosu.

Jagode

Šoljica jagoda sadrži 84,7 miligrama vitamina C, koji vam pomaže u borbi protiv prehlade, poboljšanju zdravlja srca, ali i postizanju lepe i zdrave kose. Vitamin C je važan deo proizvodnje kolagena, potrebnog u strukturisanju krvnih žila. Zdravo hranjenje krvne žile neguju folikule, a jaka kosa počinju u korenu. Upravo zato, pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C u svoj organizam.

Jaja

Jedan od retkih izvora biotina, jaja takođe, sadrže belančevine. Biotin je važan za razvoj i rast jake kose, a žumance sadrži većinu hranjivih stvari u jajima pa ih konzumirajte cele.

Šargarepa

Šargarepe su poznate po očuvanju vida, ali takođe pomažu u održavanju korena kose zdravim. Sadrže vitamin A koji će pomoći da kosa bude sjajna održavanjem prirodnih ulja koja se nalaze u kosi.

index.hr
Foto:Pixaby

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter