Izvor:
19.03.2017 u 17:18
0

SAVETI POZNATIH FRIZERA: Evo kako da vam kosa uvek izgleda besprekorno! (foto)

Ako želite da vam kosa brže raste, za početak pokušajte da se ređe farbate…

Izbegavajte farbanje

Ako želite da vam kosa brže raste, pokušajte da se ređe farbate, a na izbeljivanje kose ni ne pomišljajte, kaže frizer Džon Kovaks.

Zaštitite kosu od toplote

Met Fjugejt savetuje da pre sušenja kose ili feniranja uvek nanesete sredstvo koje štiti dlaku od toplote. On dodaje da jednostavno ne možete da "maltretirate" kosu fenom i četkom i da očekujete da brzo poraste.

Razmislite o načinu života

Fjugejt kaže da kosa prosečno raste oko centimetar mesečno, a da bi rasla brže, izuzetno je važno da obratite pažnju na ishranu, da redovno trenirate, da unosite dosta vitamina.

Redovno skraćujte krajeve

Koliko god da vam to čudno zvuči, veoma je važno da redovno šišate kosu da bi brže porasla. Frizerka Dženifer Matos kaže da krajeve skraćujete na osam do deset nedelja, a što češće budete sekli mrtve krajeve kose, to će ih biti manje i kosa će biti zdravija, brže će rasti.

Pazite kako je češljate

Nikako ne češljajte mokru kosu jer se na taj način dlake kidaju. Dakle, prvo je malo prosušite. Takođe, izbegavajte metalne četke za kosu, a najbolja opcija su drvene četke, kaže Fjugejt.

Izbegavajte gumice

Tačnije, izbegavajte jake, elastične gumice koje vam kidaju vlasi. To je, kažu frizeri, najgora noćna mora za kosu. Takođe, nikako nemojte da "svučete" gumicu sa repa, već je pažljivo odmotajte.

Koristite ulje

Ulje i kosa uglavnom nisu dobra kombinacija u istoj rečenici, osim u ovom slučaju. Naime, i glumica Blejk Lajvli je otkrila da na krajeve kose nanosi kokosovo ulje, kako joj šampon ne bi isušio kosu. Ako ipak ne biste da stavljate čisto ulje na kosu, i maske koje sadrže ulje su dobra varijanta.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter