Izvor:
21.03.2017 u 08:04
0

USPORITE STARENJE KOŽE: Svakodnevnim navikama vratite mladoliki izgled! (foto)

Ovih deset životnih navika pomoći će vam da usporite starenje kože i zadržite mladolik izgled.

Zdravim životnim navikama čuvamo svoje zdravlje koje se prvo vidi na koži. Mladolikost ponajviše proizilazi iz stanja našeg duha i reflektuje se na spoljni izgled. Zdravim životom i radom na sebi iznutra, učinićemo i kožu mlađom.

1. Uvrstite povrće u ishranu.

Toksini doprinose procesu starenja i to na ćelijskom nivou. Povrće kao hrana bogata antioksidantima usporava proces starenja.

2. Izbacite šećer iz upotrebe.

Šećer smanjuje životni vek svih živih vrsta i uzrokuje starenje.

3. San je svima neophodan.

Osam sati sna je preporučeni optimum. Zahvaljujući snu, organizam se obnavlja.

4. Redovno jedite ribu.

Naročito treba jesti plavu ribu (sardele, tuna, skuša…) jer je polumasna i bogata omega 3 masnim kiselinama.

5. Prestanite s pušenjem.

Pušenje je višestruko štetno a urzrok je i "pušačkog lica". Koža pušača je bez boje, često izborana i siva. Na to pre svega utiče ugljen-monoksid iz duvanskog dima koji dovodi i do prevremenog starenja.

6. Pijte vodu.

Šest do osam čaša vode dnevno hidriraće kožu i zadovoljiće potrebe organizma za tečnošću. Tečnost možete unositi i tako što ćete jesti dovoljno voća i povrća.

7. Fizička aktivnost kao sastavni deo života.

Fizičkom aktivnošću i vežbama u skladu sa svojim godinama održaćete tonus mišića i samim tim mladoliki izgled.

8. Izbegavajte mlečne proizvode i ugljene hidrate.

Pojedina istraživnja su pokazala da mleko i mlečni proizvodi uzrokuju stvaranje akni pa čak i staračkih pega. S druge strane, prerađeni ugljeni hidrati predstavljaju direktan uzrok raznih bolesti i starenja kože.

9. Maslinovo i kokosovo ulje su odlični saveznici u borbi protiv starenja kože.

Maslinovo ulje sadrži visok nivo antioksidanata i vitamin E. Povećava elastičnost, hidrira je i sprečava njeno opuštanje. Takođe doprinosi bržem zaceljenju ranica i brzoj regeneraciji kože.
Kokosovo ulje možete da upotrebljavate umesto dnevne kreme. Blago navlažite kožu kako bi bolje upijala i potom nanesite manju količinu kokosovog ulja. Možete koristiti kokosovo ulje u bilo kom obliku pa čak i ono jestivo u teglama, koje se može naći u prodavnicama zdrave ishrane. Pogodno je za negu izuzetno suve kože a ima i antiseptično dejstvo.

10. Mentalne vežbe za kvalitetno starenje.

Pored rešavanja ukrštenih reči i sudoku zadataka, svoju mentalnu kondiciju možete da održavate i tako što ćete pokušati da svaki dan naučite nešto novo. Na primer, možete pokušati sa učenjem reči stranog jezika. Bitno je da izađete iz komforne zone i postavite sebi nove mentalne izazove.

Seansa
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter