Izvor:
01.05.2017 u 08:42
0

NE TREBA VAM MANIKIR: Ovo su jednostavni saveti za lepe i negovane nokte!

U nastavku vam donosimo 7 saveta kako da vaši nokti stalno budu lepi, zdravi i negovani!

Jedite više jaja

I piletine i ribe i govedine. U principu pojačajte unos proteina u ishranu kako bi ojačali nokte i smanjili mogućnost bilo kakvog pucanja i listanja.

Učinite ih sjajnima

Pomešajte jedu kašičicu sode bikarbone i limunovog soka. Nežno četkicom za zube utrljajte dobijenu pastu na nokte, ostavite da deluje nekoliko minuta i dobro isperite.

Smanjite izloženost vodi…

Voda je obično dobra stvar, osim kad se radi o našim noktima… Ako su vam ruke stalno u vodi, nokti i zanoktice će vam biti suve zbog čega će naravno češće pucati.

Redovno ih mažite uljem

Umočite nokte u malu posudicu sa maslinovim uljem nekih 10-tak minuta, a nakon toga ih namažite dobrom hidratnom kremom za ruke.

Održavajte ih kratkim i zaobljenim

Jer ovako postoje manje šanse od pucanja ili lomljenja, što je često problem kod kockastih noktiju.

Koristite odgovarajući pribor za nokte

Uložite u dobru turpiju za nokte (mi volimo one s 4 različite strane) koja ih neće dodatno oštetiti. Plus: nikako nemojte turpijati nokte svakog dana; znamo da je teško odoleti, ali previše turpijanja oštećuje nokte.

A ako vam još uvek fali lak za nokte…

Nanesite tanak sloj laka za rast ili učvršćivanje. Neutralisaćete promenu boje i to bez opasnih hemikalija koje se nalaze u većini lakova za nokte.

Izvor:b92.net
Foto:Uradi sam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter