Izvor:
22.05.2017 u 02:48
0

LAKO I JEDNOSTAVNO: Smanjite vidljivost strija na prirodan način!

Strije predstavljaju atrofiju kože, koje se kod žena najčešće javlja u trudnoći.

Iako je ovaj estetski problem gotovo nemoguće u potpunosti rešiti, vidljivost strija se može umanjiti i to uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u vašem domu.

Krompir

Poznato je da krompir izbeljuje kožu, a samim tim on pomaže i kod tretiranja strija. Isecite jedan veći krompir na komade, te svaki komad utrljajte na kritična mesta. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje

Za lekovita svojstva maslinovog ulja svi ste već čuli. Maslinovo ulje je dobro za kožu ali i za kosu. Masirajte kritična područja maslinovim uljem, a zatim ostavite da deluje oko pola sata. Isperite ga nakon toga. Maslinovo ulje će siguno ublažiti vidljivost strija, samo je potrebno da budete uporni!

Šećer

Piling šećerom je jednostavan i efikasan način da sa površine kože uklonite izumrle ćelije i na taj način u znatnoj meri umanjite vidljivost strija. Samo pomešajte kašičicu šećera sa limunovim sokom ili maslinovim uljem i masirajte strije dobijenom smesom. Potrebno je odvojiti 10 minuta dnevno da bi se postigli željeni rezultati.

Aloe vera

Aloa vera je čudotvorna biljka koja se koristi u mnoge svrhe. Ona regeneriše kožu, čini je glatkom i elastičnom. Gel aloe vere obnavlja kožu, samim tim redovnom upotrebom smanjuje vidljivost strija.

Evo još jednog recepta za losion protiv strija koji možete napraviti kod kuće:

Potrebno vam je:

  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje gela od aloje vere
  • 4 kapsule E vitamina
  • 2 kapsule vitamina A
  • malo ulja po izboru (lavanda,kamilica,avokado)

Sve sastojke pomešajte, a zatim stavite u frižider i sačekajte dok se ne stegne. Kremu nanosite dva puta dnevno na kritična područja.

Izvor: index.hr
Foto: Twitter/citymagazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter