Izvor:
28.05.2017 u 14:15
0

NAJJEFTINIJA A NAJZDRAVIJA NAMIRNICA ZA KOJU ZNAMO: Evo zašto MORATE da je konzumirate!

Ova namirnica koristi se u prehrambenoj, kozmetičkoj i zdarvstvenoj industriji.

Želatin ima široku primenu u savremenom svetu. Zbog blagotvornog dejstva želatin utiče na zglobove, hrskavicu, vezivno tkivo, jača srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i daje joj bolju elastičnost.

U bolnicama se daje pacijentima, koji ne mogu da svare hranu, jer je žele lak za digestivni trakt. Posebno se daje pacijentima u postoperativnom periodu. Može da poboljša varenje, apsorbuje vodu i pomaže zadržavanju tečnosti digestivnog trakta.

Šta je žele?

Izrađen je od prolina i glicina, aminokiselina koje mnogi ljudi danas ne uspevaju da unesu u organizam u adekvatnoj količini, jer se dobijaju izdvajanjem kolagena iz životinjsih kostiju, posebno svinjskih i goveđih. Ove amino kiseline su veoma važne za dobro stanje kože, kose i rasta noktiju, optimalno funkcionisanje imuniteta i regulaciju telesne težine. Trećinu ovih aminokiselina čini glicin, koji ubrzava zarastanje rana i poboljšava kvalitet sna.

Dobrobiti želea

– Održava kožu gipkijom, utiče na nokte, zube i kosu

– Pomaže kod alergija i netolerancije na neku hranu

– Eliminiše toksine

– Doprinosi zdravlju zglobova i kostiju, pomaže pri smanjenju bola u zglobovima, usled artritisa

– Mnogo je bolja alternativa, u odnosu na proteinske šejkove, koji vrlo često sadrže veštačke zaslađivače i konzervans.

– Bogat je proteinima

– Pomaže kod probave i čak može da izleči digestivne poremećaje

– Poboljšava san i povećava kognitivne sposobnosti

– Stimuliše ljudski hormon rasta, ubrzava metabolizam i pomaže kod gubljenje kilograma

Recept

– Tri kašike goveđeg želatina

– Šolja zelenog čaja

– Šolja sveže jagode ili grožđa sok

– Šolja soka od narandže (sveže ceđenog)

– Stevia ili med

Priprema

Na početku skuvajte zeleni čaj i dodajte med i steviju. Zatim dodajte žele i mešajte sve dok se ne rastvori. Sklonite ga sa vatre i ostaviti da se ohladi. Nakon toga dodati sok od grožđa i narandže i dobro promkešajte. Na kraju smesu sipati u posudu i ostaviti u frižider tri sata. Žele je spreman za upotrebu. Uživajte!

Izvor: Telegraf.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter