Izvor:
29.05.2017 u 02:35
0

AKO OVO PRIMETITE, JAVITE SE LEKARU: Evo kakve sve posledice mogu izbiti ako upotrebite neodgovarajuću farbu!

Ako primetite ove simptome kada nanesete farbu na kosu, obavezno se obratite lekaru!

Kad počnete da farbate kosu, morate pratiti da li se javlja alergija na sastojke farbe – simptomi se pojavljuju tek pri drugoj ili trećoj primeni.

Kod lakših reakcija na test pojaviće se crvnilo na koži, a ako ne prepoznate prve simptome i prefarbate celu kosu može doći do oteklina na čitavom licu. Otok bude naročito ispoljen u predelu očiju, koje se mogu skoro potpuno zatvoriti. Nije retkost da lice bude prekriveno crvenim plikovima a svrab bude nepodnošljiv, kao da imate ujede od komaraca po celoj glavi.

Važno je da ne kupujete farbu za kosu koja nema upozorenje i uputstvo i da uvek pročitate šta piše na pakovanju. Pre farbanja obrva ili trepavica, pročitajte da li je farba namenjena za tu upotrebu jer postoji rizik da neodgovarajuća farba izazove slepilo.

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: Twitter/balkan_cool

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter