ŽELITE DUGE NOKTE: Konačno otkriven lek za jake nokte

 

 

Nokti, pored kose i zuba, odaju higijenu i stil jedne osobe i na osnovu njih formiramo prvi stav o ljudima. Većina žena žele duge nokte, ali je mnogima to teško izvodljivo. Stručnjaci nude savete kako imati duge i negovane nokte.

Imajte realna očekivanja

Kao i kada je reč o ostatku vašeg tela, i ovde genetika igra veliku ulogu. Takođe, kvalitet noktiju zavisi i od ishrane i opšteg stanja vašeg organizma. Međutim, to ne znači da ste osuđeni na loše nokte. U ishranu unesite vitamine koji pospešuju rast noktiju i posvetite više vremena i pažnje njihovoj nezi.

Ojačajte nokte preparatima

Ovde se ne misli na klasičan top coat lak, mada i on može da posluži za ojačavanje. Potrebno je da pronađete odgovarajući proizvod namenjen isključivo jačanju noktiju, koji može da bude bezbojan ili u nekoj diskretnoj nijansi. Nosite ga cele jedne nedelje, između dve promene boje laka.

Vodite računa o zanokticama

Najgora “usluga” koju možete da učinite svojim noktima i njihovom izgledu jeste da sečete zanoktice. Zanoktice se ne seku, već se guraju nazad specijalnim drvenim štapićem. Ukoliko dođe do upale zanoktice, nokti vam sigurno neće brzo rasti.

Hidratacija je važna

Od velike je važnosti da svoje nokte hidrirate, što specijalnim uljima sa vitaminom E ili maslinovim uljem, što običnom kremom za ruke. Naime, kada mažemo ruke, često zaboravljamo da njome tretiramo i nokte. Sledeći put kada budete koristili kremu za ruke, obavezno jedan njen deo umasirajte u nokte i oko njih.

Refinary29
Foto: Instagram/nailss

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro