Izvor:
19.06.2017 u 02:43
0

ČUDESNI PRIRODNI ŠAMPON: Kosa će vam rasti kao iz vode!

Skratili ste kosu i odmah ste se pokajali. Želite da vam kosa ponovo bude duga i sjajna, ali znate da je potrebno mnogo vremena da ona izraste. Srećom, postoji način da proces ubrzate. A sve što vam je potrebno već imate.

Dugu i sjajnu kosu, kao i brži rast, garantuje šampon od sode bikarbone koji možete da spremite sami.

Možda će vam u početku biti čudno i teško da ne perete kosu klasičnim šamponom, ali budite strpljivi i bićete zapanjeni rezultatima.

Kako da pripremite ovaj tretman?

U malu bočicu sipajte sodu bikrarbonu i vodu, tako da jednu četrvtinu flašice napunite sodom, a tri četvtine vodom. Razmeru možete prilagoditi dužini kose, pa na primer za dužu kosu pomešajte dve ili tri kašike sode bikarbone i tri puta veću količinu vode. Ovaj domaći šampon možete staviti umesto kupovnog šampona i na suvu i vlažnu kosu. Utrljajte u kosu od korena do kraja i ostavite da deluje oko do tri minuta, a zatim operate kosu vodom. Najbolje bi bilo da koristite toplu vodu za ispiranje.

Potom isperite potom kosu mešavinom sirćete i vode. Za tu smesu potrebno vam je jabukovo sirće koje ćete pomešati u razmeri jedna petina sirćeta i četiri petine vode. Ako se plašite da vam kosa neće lepo mirisati zbog sirćete, mešavini možete da dodate nekoliko kapi etarskog ulja nane, lavande i ruzmarina ili neko drugo ulje po želji.

Vodite računa nijedna od mešavina ne dođe u kontakt sa očima.

Ponavljanje ovog tretmana primetičete da vam je kosa sve zdravija, što je preduslov za brži rast, ali i čistija što ćete lako primetiti tako što kosa “škripi” kada provućete ruku. Takođe, ovaj tretman pomoćiće vam da sa kose uklonite sve one suvišne materije i hemikalije iz kupovnih preparata koje je opterećuju i oštećuju.

Izvor: Blic
Foto: mogujatosama.com/kakopedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter