Izvor:
02.08.2017 u 02:11
0

VRLO JE VAŽNO GDE SE ŠARATE: Mesto tetovaže na telu otkriva kakva ste osoba!

Nema ko nije u jednom trenutku svog života pomislio o manjoj ili većoj šari na telu, koja će obeležiti neki period života, trenutak ili osobu.

Tetovaže su oduvek prisutne u društvu, ali se ne može tačno precizirati njihov nastanak. Veruje se da je ova umetnost stara više hiljada godina, pošto je najstariji primer pronađen na Egipćaninu eshumiranom iz grobnice koja datira iz 2000. godine pre nove ere.

One su oduvek bile simbol statusa, vere, plodnosti, hrabrosti ili polne zrelosti. Svaka je drevna kultura drugačije tumačila simbole. Jedno vreme osobe sa tetovažama etiketirani su kao kriminalci, sve dok nisu postale popularne i dobile epitet "ukrašavanja tela". Danas ćete teško naći osobu, koja na sebi nema tetovažu.

Neki se protive tetoviranju, drugi ga odobravaju, međutim, to svakako nije nije modni trend, to je lični pečat i poruka.

Pored toga šta se tetovira, i mesto tetovaže može dosta toga da kaže kakva je neko osoba.

Vrat

Tetovaže na vratu su izuzetno vidljive, pa je onaj ko ih nosi odvažan. Lice i glava odaju više informacija od bilo kojeg dela tela.

Leđa, grudi, noge

Ljude koji imaju tetovaže na ovim delovima tela krase društvena snalažljivost i ambicioznost. Kad odlučite da ne skrivati tetovažu, ograničavate svoju društvenu sferu jer crteži na telu nisu popularni u velikim kompanijama. Potpuno je drugačije kada tetovaža može da se sakrije iza odela, vlasnik je tada mnogo sigurniji. Onda ostaje da tu neku posebnost pokažete na plaži ili u krevetu.

Bicepsi

Snaga gornjeg dela tela evoluirala je tokom vekova za obavljanje važnih zadataka koje su muškarci imali u primitivnim zajednicama – odlazak u lov, nabavljanje hrane, ubijanje lavova… Osobe koje ovde tetoviraju, zaštitnički su nastrojene i oštre prema protivnicima.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/ognjenm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter