Izvor:
10.08.2017 u 17:17
0

MAKE UP TRIKOVI: Kako da vam tečni karmin bude postojan duže vreme!

Sređeni ste i spremni za sjajan provod, proveli ste malu večnost savršeno nanoseći karmin, bacate još jedan pogled u ogledalo, i vidite da je karmin već počeo da se razmazuje i skida. Ako želite da vam boja na usnama traje celu noć, potrebno je samo da ispratite nekoliko jednostavnih koraka, koje predlaže poznata šminkerka Vanesa Eles.

PRIPREMITE USNE

Ništa ne izgleda ružnije od jarkog karmina na ispucalim usnama. Kako bi karmin dobro stajao i dugo trajao, potrebno je da usne budu negovane. Odradite piling, koji možete da napravite od jedne kašičice šećera i pola kašičice meda, a zatim nanesite hidratantni balzam.

ULOŽITE U DOBAR KARMIN

Potražite dugotrajnu i vodootpornu formulu. Takvi preozvodi su specijalno napravljeni da ostanu na ustima dok pijete i jedete, i ne zahtevaju da ih neprestalno popravljate.

NANESITE KARMIN PRAVILNO

Vanesa predlaže da prvo oivičite usne olovkom koja je za nijansu tamnija od vaše prirodne boje usana. Istom olovkom osenčite uglove, kako biste napravili dobru podlogu, a onda nanesite karmin. Nežno poljubite maramicu, pa nanesite još jedan sloj.

NEKA BUDE SAVRŠENO

Korektorom koji odgovara nijansi vašeg tena oivičite usne spolja, kako bi linija karmina bila oštra i precizna. Nežno razmažite korektor, da se ne vide linije, a onda nanesite puder u prahu na korektor. Ovo je posebno važan korak za crvene i tamne nijanse, koje izgledaju jako ružno kada se zavuku u tanke bore i linije oko usta.

SKINITE VIŠAK

Za kraj, stavite kažiprst u usta, skupite usne i izvucite prst. Videćete prsten karmina oko kažiprsta. To je višak koji bi verovatno završio na vašim zubima.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter