Izvor:
14.08.2017 u 22:10
0

SAVETI ZA PRAVILNO ŠMINKANJE TOKOM LETA: Ove greške izbegavajte!

Dolazak visokih temperatura i vrelih dana znatno utiče ne samo na naš garderober, u kom u prvi plan stupa lagana letnja garderoba, već i na našu uobičajenu rutinu lepšavanja.

Vreme je da pojedine svoje kozmetičke proizvode ostavite sa strane i zamenite ih novim, adekvatnijim letnjem periodu. Usled prekomernog znojenja i ostataka mrtvih ćelija kože, naše pore su tokom leta znatno podložnije začepljivanju, pa je teška šminka dodatni faktor koji pogoršava ovu situaciju. Jaki puderi koji" zacementiraju" kožu lica i ne dozvoljavaju joj da diše mogu znatno uticati na pojavu mitisera, bubuljica, na nastanak alergijskih reakcija i slično, tako da je zaista neophodno da pojedine kozmetičke proizvode, kao što smo već rekli, privremeno izvadite iz svog nesesera sa šminkom.

Tečni puder

Prvo i osnovno što treba prilagoditi letnjim mesecima jeste tečni puder koji koristimo kao osnovu za šminkanje. Tokom leta naš ten, usled izlaganja suncu, postaje nešto tamniji, te je to ono od čega primarno polazimo prilikom odabira naše letnje osnove za šminkanje – često je potrebno da uzmemo za nijansu tamniju od one koji inače koristimo. Potom, osim nijanse treba obratiti pažnju na sastav tečnog pudera – nikako ne treba da koristite teške pudere koji imaju mat završni efekat, kao ni one koji sadrže ulja i dodatno maste vašu kožu, već one koji hidriraju i imaju veći procenat vode u sastavu, kako bi vaše pore mogle da dišu. Iako će ovi puderi možda imati nešto slabiju moć pokrivanja, sa druge strane preplanuli ten tokom leta koži daje lepši izgled, pa ti teški puderi koji imaju visok korektivni učinak nisu ni potrebni. Dobar savet je da umesto tečnog pudera leti možete koristiti i toniranu hidrantnu kremu – koja je lagana i vašoj koži lica daje svež izgled.

Puder u kamenu ili prahu

Kod ovog komzmetičkog proizvoda za šminkanje se nećemo previše zadržavati, dovoljno je samo da kažemo da vam tokom letnjih meseci nije potreban – preplanuli ten je odradio sav posao umesto ovog pudera.

Prajmer

Iako se pominjanjem prajmera na trećem mestu nismo držali redosleda nanošenja ovih kozmetičkih proizvoda, bitno je pomenemo da mnogi profesionalni šminkeri ističu važnost korišćenja prajmera tokom leta, jer nije težak svojom strukturom za kožu lica i njene pore, a pomaže da vaš letnji make up izgled bude postojan i na visokim temperaturama.

Bronzer

Bronzer se odlično uklapa u rutinu šminkanja tokom leta zbog svojih toplih sunčanih tonova koji pridodaju vašem prirodnom izgledu. Najbolje je da nanosite bronzer na one tačke vašeg lica na koje prorodno pada najviše sunčeve svetlosti, kako bi efekat prirodnog izgleda bio što izraženiji, a to su – čelo, obrazi, brada i nos.

Oči i usta

Najvažnije je da se potrudite da vaša letnja šminka zaista bude što laganija i, ponavljamo, što prirodnijeg izgleda. Koristite senke za oči koje su takođe toplih tonova, ali preskočite svetlucave senke, kao i one masne strukture, koje nikako nisu preporučljive za letnje vrućine. Izbegavajte sve što svetluca i što može doprineti prekomernim šljokicama na vašoj koži.

Ukoliko želite da naglasite usta tokom šminkanja, prvo nanesite olovku za usta, ali birajte neutralne "nude"boje ruža – suviše jarki ruževi prosto ne idu uz letnje vrućine.

Dalje, so obzirom da je leto, birajte vodootporne poizvode, u prvom redu vam je potrebna dobra maskara ovog tipa, sa kojom ćete moći i na kupanje.

Uvek imajte u tašni papiriće kojima se skida višak sjaja i ulja sa vašeg lica – bez toga ne krećite nigde ako želite da vaša šminka preživi vrele letnje temperature.

Dakle, težite prozračnom, neutralnom i prirodnom make up izgledu – leti vam je potrebno minimalno šminke da biste upotpunile svoj izgled, ne samo svakodnevni, već i za posebne prilike, a vaša koža će vam biti zahvalna.

Izvor: mogujatosama.rs

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter