Izvor:
15.08.2017 u 00:46
0

AKNE OTKRIVAJU: Ako ih stalno imate na BRADI, to može da bude LOŠA VEST!

Na licu akne izlaze, najčešće, usled nedostatka cinka u organizmu. Pošto su nam one najneprijatnije upravo te, evo šta njihovim rasporedom organizam želi da vam poruči i kako da ih se rešite.

Brada

Upućuju na problem sa jajnicima i na druge ginekološke probleme. Ukazuju i na hormonski disbalans, pa bi bilo dobro da u toku onih dana u mesecu osigurate svojoj koži više nege. Dobra ideja je da naparite vaše lice čajem od kamilice.

Obrazi

Akne koje se ovde javljaju znak su problema sa plućima, čemu uzrok mogu biti i alergije ili zagađenost vazduha. Pokušajte da održavate jastučnice i telefon čistim. Uglavnom, sve sa čime vaše lice dolazi u dodir.

Čelo

To znači da verovatno imate problem sa tankim crevom i probavom. Trudite se da jedete više povrća i voća, a mlečne proizvode, pšenicu i orašaste plodove izbacite iz upotrebe.

Nos

Akne na korenu nosa, između očiju, ukazuju na probleme sa jetrom. Smanjite unos alkohola i masne hrane, pijte puno vode i čajeva. Odlični su čaj od korena maslačka ili čička.

One na vrhu nosa su pokazatelj problema sa visokim pritiskom i često srcem. Dobro razmislite o svom načinu ishrane i života. Probajte da se opustite u aktivnostima poput joge ili šetnje.

DEPRESIJA

Britanci su dokazali da postoji veza između akni i depresije. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose ili teške psorijaze, istovremeno, pate od najvišeg stupnja depresije. Takođe, klinička depresija može stvoriti predispoziciju za akne, koje se pogoršavaju sa jačanjem depresije. Pa i akne na licu doprinose razvoju depresije. Dobra je vest da se u prvom slučaju depresija iskorenjava kada se akne izleče.

PREPORUKE

Akne bi trebalo tretirati eteričnim uljima, kremama ili tinkturama. Trebalo bi da izbegavate vruća jela i unos tečnosti u toku obroka. Takođe, crna i bela kafa, beli hleb, šećer, alkohol i jako začinjena jela mogu samo da pogoršaju stanje. Umesto toga, u ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crveni luk, limun i neprerađene žitarice.

POSTOJE I DRUGI RAZLOZI

Kineska medicina veruje da koža odražava unutrašnje zdravlje, pa su akne pokazatelj unutrašnjih problema. Pogotovo ako su jake i guste.

Mesta na kojima izlaze vam mogu pomoći da analizirate šta jedete i da još jednom razmislite o svom načinu života. Tako ćete pomoći sebi i biti zdraviji.

Pa ipak, pravila ne važe za sve. Kod nekih su akne uzrokovane znojem, šiškama, šeširima ili pogrešnim šamponom.

Takođe, na pojavu akni mogu uticati i kreme za lice, losioni, higijena, alergija, genetika i mnoge druge stvari.

U svakom slučaju, ne gubite ništa ako probate da promenite neke loše navike.

zena.blic.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter