parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NEZAOBILAZAN DETALJ: Kako da izaberete naočare koje vam najlepše stoje! (foto)

 

Naočare su u poslednjih nekoliko godina postale popularni modni detalj bilo da se nose zbog dioptrije ili kao zaštita od sunca.

Svako ko je bar jednom probao naočare, susreo se sa problemom da izabere model koji najbolje stoji. Oblik naočara je bitan ako želite da istaknete crte svog lica na pravi način.

 

 

Potragu za savršenim naočarima uskladite prema tome da li vam je lice okruglo, ovalno, četvrtasto, trouglasto ili srcoliko. Ovo će vam pomoći da u startu eliminišete one naočare koje nisu za vas i tako uštedite vreme tragajući za pravim modelom.

Ovo je vodič koji će vam pomoći da pronađete savršene naočare za vaš oblik lica.

 

 

Ovalno

Ovakvo lice je najčešćeg i najuniverzalnijeg oblika. Karatkeriše ga špicasta brada i okrugli obrazi. Ukoliko ste u ovoj grupi možete nositi različite modele naočara, kao što su: mačkaste, pravougaone, sa debljim ili tanjim okvirom.

Okruglo

Puni obrazi i okruglo čelo u kombinaciji sa okruglom bradom jesu karakteristike okruglog lica. Osobama sa ovakvim licem najbolje stoje četvrtasti i pravougaoni ramovi. Mogu biti manji ili veći, a preporučljivo je da budu deblji. Ako imate ovakav oblik lica, izbegavajte okrugle naočare.

Četvrtasto

Karakteršu ga izražajna i široka vilica i isto toliko široko čelo. Trebalo bi da koristite ovalni ram i naočare koje imaju jači gornji deo, jer će tako stvoriti balans sa vilicom. Gornja ivica rama treba da bude malo šira od vilice da se stvore pravilne proprcije lica.

Srcasto

Karakterišu ga široko čelo, visoko postavljene jagodične kosti i špicasta brada. Kada imate ovakav oblik lica onda imate i veliki izbor naočara. Možete nositi naočare okruglog, mačkastog ili leptirastog oblika, sa debljim ramom, manje ili veće.
Birajte svetlije naočare, one čiji okviri imaju zanimljive uzorke kako bi pažnju usmerili na područje oko očiju i avijatičarski modeli.

Trouglasto

Ovde postoje dva tipa. Prvi je široko čelo i jagodice, a brada izuzetno uska. Preporučuje se naočare čija je donja ivica šira od gornje. Drugi tip je obrnuti trougao - sa širokom bradom i jakim viličnim kostima. Najbolje da izaberete naočare bez rama ili u nekim svetlim ili neutralnim bojama. Oblik neka bude četvrtsti sa naglašenim spoljnim uglovima u gornjim delovima.

 

Telegraf

Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live