Izvor:
27.08.2017 u 01:33
0

DEVOJKE OPREZ: Obratite pažnju na ovih 6 stvari,u petoj SVE ŽENE GREŠE!

Najviše pažnje kod dama, što se održavanja higijene tiče, prirodno, privlači intimna regija. Mnoge se pitaju šta je najbolje činiti kako bi tamo dole sve uvek bilo čisto i prijatno, pa u tome nekad i preteraju. Zato evo korisnih saveta posle kojih više nećete morati da razmišljate.

1. Obični sapuni nisu za intimnu regiju

Većina običnih sapuna i gelova namenjena je održavanju prirodne pH vrednosti kože koja je 5,5. Normalna pH vrednost zdrave vagine je između 3,8 i 4,5. Zato kako ne biste narušili prirodnu floru vagine i zaradili neprijatne infekcije, bakterije, bol, sekret i svrab, pazite koje preparate kupujete.

2. Perite samo površinu vagine

Vagina ima sposobnost samočišćenja, pa zato nije neophodno prati je iznutra. Dovoljno je da obratite pažnju na njenu površinu i regiju oko nje.

3. Perite se jednom dnevno

Pranje intimnih delova tela toplom vodom jednom dnevno preporučuju skoro svi ginekolozi. Izuzetak su velika nužda, seksualni odnosi i menstruacija kada se valja tuširati više puta na dan.

4. Ne koristite sunđer ili rukavice

Vaginu perite isključivo rukama, nikako nekim pomoćnim sredstvima da ne biste naneli povrede na sluzokoži koja je jako osetljiva

5. Ne usmeravajte vodu direktno ka vagini

Dok se tuširate, gledajte da voda teče prema dole, ne direktno u vaginu, da biste sprečili ulazak bakterija u unutrašnjost.

6. Brišite se suvim peškirom

Peškir kojim se brišete nakon pranja treba da bude mekan, pamučan i suv, a važno je i da ga menjate nakon svaka tri brisanja i da ga koristite isključivo vi.

Zena.blic.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter