Izvor:
27.08.2017 u 12:47
0

NEGUJTE VAŠE LICE: Ovo su 6 grešaka zbog kojih koža prerano stari!

1. Prekomerno izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite

Izlaganje suncu je faktor koji uvelike pridonosi pojavi mrlja i bora, istovremeno smanjujući elastičnost kože. Čak 70 posto procesa starenja kože zavisi o količini sunčeve svetlosti kojom nam je koža izložena tokom života. Bez obzira na to da li provodite dan na plaži ili trčite po gradu obavljajući razne poslove, zaštita od sunca je neophodna.

Preporučuje se svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje, posebno na delove kože koji nisu pokriveni odećom. Uz svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje, pokušajte se držati hlada tokom najviših dnevnih temperatura.

2. Hrana puna šećera

Voće i povrće glavni su izvor antioksidanta. Te slatke i zdrave namirnice mogu delomično neutralizovati oksidacijsko oštećenje povezano s produženim izlaganjem suncu i time sprečiti njihov dolazak do dubljih slojeva kože. Osim toga, voće i povrće je bogato C vitaminom koji je ključan za pravilnu proizvodnju kolagena. Stručnjaci savetuju izbjegavanje hrane koja sadrži puno šećera ili drugih rafiniranih ugljenih hidrata jer te namirnice mogu ubrzati starenje kože.

3. Prekomerne količine alkohola

Alkohol dehidrira kožu i time je čini naizgled starijom. Konzumiranje prekomerne količine alkohola može dovesti do pucanja kapilara i pojave crvenila na obrazima i nosu. Još uvek možete uživati u letnjim koktelima, samo onim bezalkoholnim, a ukoliko vam se i omakne koja čašica alkohola, najbolje da na njoj i ostane.

4. Pušenje

Pušenje uzrokuje pojavu tankih bora koje se obično pojavljuju na mestima gje je koža vrlo tanka, najčešće je to sa strane očiju te iznad gornje usne. Te se linije kod pušača pojavljuju deset do petnaest godina prije nego kod nepušača. Razlog leži u smanjenju nivoa C vitamina u krvi pušača, koja je u proseku 60 posto niža u odnosu na nepušače.

5. Fizička neaktivnost

Umeren vežbe mogu poboljšati cirkulaciju i podtsaći imuno sistem. Vežbajući dobivate najbolje od oba sveta, mladolik izgled i gubitak viška santimetara.

6. Nepravilna nega kože

Preterano čišćenje i grubo trljanje može iritirati kožu, a nadražujući kožu ubrzavate njeno starenje. Uz nežno čišćenje jednako ćete delotvorno ukloniti prljavštinu i ostatke šminke. Lice je najbolje oprati dva puta dnevno i češće ukoliko se pojačano znojite. Nakon umivanja svakodnevno nanesite hidratantnu kremu te izbegavajte korišćenje proizvoda za negu kože koja vam ostavlja osećaj peckanja.

Lepotaizdravlje.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter