Izvor:
27.08.2017 u 13:16
0

POGREŠNE PREDSTAVE O MASKARAMA: Ovo su tajne dugih trepavica!

Vekovna opčinjenost žena dugim, gustim i tamnim trepavicama lako je razumljiva. Kada su trepavice obojene i uvijene, oči reflektuju više svetlosti, deluju krupnije i privlače pažnju. Sada, gotovo čitav vek po kreiranju maskare, postoje brojni načini za ostvarivanje večite ženske želje – od neverovatno efikasnih maskara do implantata trepavica. Vi treba samo zavodljivo da trepćete!

Pogrešne predstave o maskarama

Pogrešno: Najbolje je da koristite višenamensku maskaru koja definiše, produžava i čini trepavice punijim.

Tačno: Mnogo je bolje da kupite maskaru za jednu – specifičnu namenu. Sastav maskare obično je takav da se mora žrtvovati jedan kvalitet na račun drugog i zato vizažisti često nanose nekoliko slojeva različitih maskara da bi postigli željeni rezultat: i dužinu i gustinu i uvijenost.

Pogrešno: Plavuše treba da koriste smeđu maskaru.

Tačno: Sve žene treba da koriste crnu maskaru, pogotovo plavuše! Svrha maskare jeste isticanja oblika očiju i definisanje trepavica. Dakle, njeni efekti moraju da budu uočljivi!

Pogrešno: Pre upotrebe maskare nekoliko puta morate da izvučete i uvučete četkicu u tubu, kako biste “uhvatili” potrebnu količinu proizvoda.

Tačno: Ukoliko to činite, na četkici će se nagomilati previše maskare koja će se brže sušiti. Osim toga, na trepavicama će se stvoriti grudvice.

Pogrešno: Povlačenjem četkice o ivicu tube uklonićete višak maskare sa vrha.

Tačno: Maskara koja ostane na ivici tube ponovo će završiti na četkici, zbog čega će se na trepavicama stvoriti grudvice. Mnogo je bolje da višak maskare uklonite pritiskajući četkicu između dva sloja papirne maramice.

Pogrešno: Jedino pomoću maskare za produžavanje trepavice postaju duže.

Tačno: Istina je da sitna vlakna u sastavu ovog tipa maskara neznatno produžavaju trepavice. Međutim, osim odgovarajuće maskare, podjednako je važan i tip četkice. One koje liče na češalj najefikasnije produžavaju. Ali, trepavice se potamnjivanjam već vizuelno izdužuju. Ukoliko želite da izgledaju primetno duže, dovoljno je da namažete samo vrhove.

Pogrešno: Maskara nikada ne treba da se nanosi na donje trepavice.

Tačno: Obavezno stavljajte maskaru na donje trepavice, naročito kada želite da kreirate “smoky eye” izgled. Ipak, pripazite da se trepavice ne slepe.

Pogrešno: Nanošenje maskare završni je čin šminkanja.

Tačno: Vizažisti savetuju nanošenje jednog sloja maskare pre senke i korektora, a zatim još jedno po završetku šminkanja. Prvi sloj omogućava definisanje trepavica, dok se nanošenjem drugog sloja naglašava boja.

Pogrešno: Upotreba uvijača može da ošteti trepavice.

Tačno: Ukoliko pravilno koristite uvijač, nećete oštetiti trepavice. Razumljivo, ova spravica se koristi pre nanošenja maskare jer će se, u suprotnom, zalepiti za trepavice i izvući će ih iz korena.

Lepotaizdravlje.rs

Foto/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter