Izvor:
28.08.2017 u 18:31
0

DEVOJKE OBRATITE PAŽNJU: Tange i brazilska depilacija su najveći neprijatelj svake žene!

Ne nosite tange Tange treba nositi što ređe. One su najčešće izrađene od sintetičkog materijala koji nije prijatan za kožu. One nemaju osnovnu funkciju, a to je da pokrivaju intimne organe. Zadnji deo tangi stalnim trenjem između gluteusa i oko analnog predela doprinosi i da se bakterije iz crevnog trakta prenose prema polnim organima ili ka mokraćnoj bešici.

Ulošci ili tamponi? I ulošci i tamponi podjednako su efikasni i najbitnije je da ih često menjate. Izbor zavisi i od obimnosti i duzine trajanja ciklusa. Bez obzira na njega akcenat je na čestoj promeni i redovnoj higijeni.

Nikako ne sedite na hladnom betonu Sedenje na hladnom betonu najčešće dovodi do upala moraće bešike ili polnih organa, posebno jajnika. Učestale upale polnih organa dovode do trajnih promena na njima, a to može da ima za posledicu i sterilitet.

Dlačice "tamo dole" treba da ostanu tamo daleko Stidne dlacice imaju zaštitnu ulogu, a potpuna depilacija moze oštetiti kožu i dovesti do problema urastanja dlacica i gnojnih procesa. Sam proces uklanjanja može biti i opasan. Koža u predelu genitalija je jako osetljiva, te prilikom depilacije toplim sredstvima moze doći do opekotina i do fizičkog oštećenja.

Pazite šta piše na vlažnim maramicama Postoje vlažne maramice koje su namenjene za brisanje intimnih delova tela, ali njih treba koristiti što ređe samo u situacijama kad nismo u mogućnosti da koristimo vodu.

Čudno zvuči, ali dalje ruke od sapuna Neredovno i nepravilno održavanje higijene genitalija je veliki problem, ali i preterano korišćenje hemije, sapuna, šampona čime se menja PH vaginalne sredine i povećava se mogućnost razvoja gljivica i bakterija u vaginalnoj sredini.

Kada na pregled Ginekološke preglede treba obavljati redovno,a to je obavezno jednom godišnje, a u zavisnosti od nalaza pri pregledu i od mišljenja lekara nekad i češće. Godišnji pregled podrazumeva kolposkopski pregled sa uzimanjem PA-pa brisa koji služe za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, određivanje stepena čistoće vaginalnog sekreta, kao i klinički tzv. bimanuelni pregled organa u maloj karlici. U zavisnosti od nalaza nekad je potrebno uraditi i Ultrazvučni pregled. U okviru godišnjeg pregleda kod mladih osoba obavezno bi bilo uraditi i ultrazvučni pregled dojki.

superzena.b92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter