Izvor:
30.08.2017 u 19:08
0

PREPORUKA GINEKOLOGA: Potpuna depilacija, brazilka ili prirodni look?

Depilacija kao poseban tretman ulepšavanja, postao je jedan od najpopularnijih a pored njega svakako prednjači i depilacija voskom kao jedna od najpouzdanijih metoda. Neophodno je napomenuti da su se sprovodila razna istraživanja i da su rezultati pokazali da kada se radi redovno, vremenom dovodi do slabljenja korena dlake i vidnog smanjenja broja stidnih dlačica.

Ukoliko se ipak odlučite za tretman depilacije, morate poštovati sledeća načela: depilaciju odraditi stručno uz poštovanje higijenskih uslova kako bi se izbeglo narušavanje kvaliteta kože i širenje raznih infekcija na njoj. Ako baš želite da odradite neke od pomenutih tretmana onda preporučujemo depilaciju hladnim voskom jer je mnogo suptilinija po kožu, ona ostaje očuvana i ne stvaraju se iritacije. Ipak, efekat nežne, sjajne, glatke kože svima nam je drag, zar ne?

Šta ne bi trebalo da radite posle depilacije?

Obavezno se preporučuje apstiniranje od seksa i nekorišćenje parfemskih i kozmetičkih preparata u naredna 24 sata. Ukoliko ste netolerantni na bol i sve vam ovo deluje veoma zastrašujuće, odlučite se za skidanje dlaka brijačem ili uz pomoć krema za depilaciju.

Od vaših afiniteta zavisi dali ćete ostaviti prirodni look ili dlačice na venerinom brežuljku popularnu brazilku. Budite svesni da kompletno uklanjaje dlačice nije dobro i one, kako smo na početku napomenuli, imaju svoju svrhu: sprečavaju prolazak stranih tela i bakterija do vagine i njihov ulazak u nju. Takođe pomažu i u regulaciji telesne temperature na tom delu tela.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter