Izvor:
02.09.2017 u 16:57
0

ZAŠTITA NAKON LETA: Kako da vratite kosi stari sjaj! (foto)

Kosa je leti izložena raznim izazovima, od hlora, preko mora, do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa soli i vjtrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo videti na vama, pa će uzalud biti bronzani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu. Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbegli potrebu za drastičnim skraćivanjem u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko saveta kako zaštititi kosu od letnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose nakon leta:

Blagi šampon – priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjđe no što to inače činite. Koristite blagi šampon namenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu – more, sunce, vetar i bazenski hlor jako oštećuju kosu. Jednom nedeljno nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama – zaštita kose leti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvaće od sunca kosu, lice i dekolte.

Zaštita kose leti ne traži puno truda, a ni novca, stoga nema razlike da ne negujete kosu na godišnjem odmoru – evo recepta za sjajnu masku za kosu:

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci:

– tri kašičice kokosovog ulja,
– kašičica meda,
– 1 sirovo jaje.

Priprema

Sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, nanesite na kosu od korena celom dužinom i ostavite da deluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter