Izvor:
26.09.2017 u 17:50
0

NEVEROVATNA PRIČA: Zbog čega najpoželjnije Lobutin cipele imaju crvenu podlogu?!

Njegove cipele inače koštaju između 500 i 4.645 dolara, a zbog nebesko visokih potpetica seksi cipele sa crvenom podlogom najpoželjnije su cipele svih vremena.

Podloga cipela Christian Louboutin (Kristijan Lobutin dalje u tekstu) je crvena od 1993. godine, a kao inspiracija Lobutinu je poslužio lak za nokte!

Lobutin je prvi posao dobio je u jednom kabareu kao kostimograf, zbog čega modni kritičari veruju da je to razlog njegove opsesije visokim potpeticama.

Lobutin je cipele dizajnirao za poznate brendove poput Šanela, Iv Sen Lorena i Maud Frizona, a prvi salon otvorio je 1991. godine. Na ideju je došao slučajno nakon što je video crveni lak za nokte svoje asistentkinje.

Obojio je crnu podlogu kako bi video kakav će biti rezultat, pa odlučio da sve cipele oboji crvenom bojom po đonu.

– Ako ne mogu da koračaju u njima, ne moraju da ih nose. Štikle su bolno zadovoljstvo, i ja nimalo ne saosećam sa onim ženama koje se žale na njih.

– Ako neke od njih hodanje na mojim visokim potpeticama doživljavaju kao kvazimazohističko iskustvo, treba da ih bace.

– Moj moto je: “Uzmi ili ostavi! – kazao je jednom slavni dizajner.

Lobutin kaže da ima stotinjak pari svojih cipela, ali da mu se često dešava da kad treba da izađe, shvati da jednostavno nema šta da obuje. Novac sigurno nije razlog zašto je tako, jer godišnje proda oko 700.000 pari cipela. Vrednost njegove modne imperije meri se milijardama, a sigurno ne bi uspeo da nije beskompromisan kad su u pitanju cene i kvalitet.

Njegove cipele inače koštaju između 500 i 4.645 dolara, a zbog nebesko visokih potpetica seksi cipele sa crvenom podlogom najpoželjnije su cipele svih vremena.

Ipak, nije mali broj žena koje se žale da im je naporno da hodaju u Lobutinovim modelima sa crvenim đonovima, na tankim štiklama visokim između 12 i 16 centimetara.

Interesantno je da postoji i online radnja za kupovinu, budući da su ovo cipele koje se najviše kopiraju širom sveta.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Instagram/
louboutinworld

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter