Izvor:
26.06.2016 u 23:21
0

UKOLIKO NISTE USPELI DA IH SPREČITE: Evo kako najbolje da prikrijete bore oko očiju

Žene i muškarci prve znakove starenja najčešće primete upravo kod područja oko očiju.

Koža lica je tu najtanja i najosetljivija pa brzo gubi elastičnost, a zbog žmirkanja i svakodnevnog razvlačenja prilikom skidanja šminke, bore se upravo tu najbrže stvaraju.

Dermatolozi ističu da je stvar koja je najmanje poželjna prilikom prikrivanja bora upravo mnogo šminke a da je, sa druge strane, hidratacija najbolji prijatelj kod sprečavanja bora.

Nastanak bora oko očiju može da se spreči redovnim nanošenjem kreme za područje oko očiju, ispijanjem vode, zdravom ishranom, minimalnih sedam sati sna i nošenjem naočara za sunce, kako bi izbeglo često žmirkanje.
Ipak, uprkos trudu, bore će kad-tad biti vidljive, pa je važno znati i kako da se najbolje prekriju.

Nikada ne bi trebalo nanositi puder na područje gde se nalaze bore – korektor treba naneti samo na unutrašnji ugao oka i na taj način prekriti podočnjake, a deo iznad jagodica ne šminkajte. Korektor će ući u nabore i jasno isticati bore.

Na područje iznad jagodica možete da nanesete hajlajter, koji će odbijati svetlost i dati utisak mladolikog tena.

Ukoliko vam se učini da ste previše „zatrpali“ naborani deo šminkom, na područje ispod očiju nanesite mrvicu hidratantne kreme, koja će vizuelno ublažiti utisak.

Izvor: RTS
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter