Izvor:
27.06.2016 u 23:16
0

ČUVAJTE SE SUNCA: Evo šta treba da JEDETE da ne biste IZGORELI na plaži!

Stiglo je lepo vreme, pa je došao red na letnju garderobu i izlaganju predivnim sunčevim zracima. Međutim, to ima i svojih mana.

Postoji gomila saveta kako da dobijete lepu boju, odnosno kako da ne izgorite i ono što je najvažnije kako da sačuvate svoju kožu od potencijalnih oboljenja, koja može da izazove visoko UV zračenje. Međutim, ono što je najbitnije da znate je da svoju kožu možete da sačuvate samo uz pomoć kvalitetne ishrane, piše Elite Daily.

Ukoliko želite da dobijete dobru boju, ali i da istovremeno sačuvate svoje zdravlje, onda na vreme treba da brinete o tome, tako što ćete da unosite određene namirnice.

Crno vino

Ovo piće sadrži apigenin i resveratrol, koji čuvaju kožu od različitih oštećenja. Ekstrakti grožđa su prepuni vitamina, a ukoliko dodate jabuku i višnje, možete da dobijete fantastičnu sangriju. I lepo i zdravo!

Kurkuma

Kurkuma sadrži kurkumin, koji smanjuje rizik od raka kože. Ovo čudo od začina sprečava iritacijukože, a možete ga unositi kao dodatak ishrani, ali i zasebno.

Pistaći i kikiriki

Ove namirnice, takođe, sadrže resveratrol, koji pojačava imuni sistem najvećeg organa. Dakle, sladoled od pistaća i puter od kikirikija balgotvorno deluju na vašu kožu, ali i na vaš želudac.

Jabuke

Ovo je najbrža brza hrana, a istovremeno najzdravija. Osim što osvežava vaš dah, jabuka sadrže dovoljan broj vlakana, dovoljnih za jedan obrok. Ovo voće sadrži flavonoid kvercetin, koji sprečava oštećenje kože.

Soja i laneno seme

Ove namirnice, bilo da ih jedete same ili u oviru različito pripremanih jela, mogu da spreče pojavu više vrsta raka, pa samim tim i raka kože. Čak, ukoliko imate melanom, laneno seme zaustavlja njegovo širenje. Najbolja formula za zaštitu kože od sunca je i dalje redukovano izlaganje njegovom zračenju, korišćenje zaštitnih krema i preporučena hrana.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter