Izvor:
11.10.2017 u 14:54
0

NEKOLIKO SAVETA: Kako da vam LAK na noktima DUŽE traje!

Da li se i vama čini da bez obzira na to koliko ste platili lak za nokte, on brzo počne da se ljušti, puca, skida sa vaših noktiju? Evo nekoliko saveta koji rešavaju taj problem.

Dobro očistite nokte pre nego što ih nalakirate.

Ne samo što je potrebno da detaljno skinete prethodni lak, već morate da uklonite i masnoću koja se prirodno nalazi na ljudskim noktima, a koja ne dozvoljava da "strana tela", u ovom slučaju lak, ošteti naše nokte. Masnoću ćete ukloniti nežnom turpijom, onom koja može da posluži i za poliranje noktiju, a kupuje se u parfimerijama.

Odvojte novac za bazu

Ukoliko imate novca, kupite neku kvalitetniju bazu za bojadisanje noktiju, koja se nanosi pre lakiranja. To su bezbojni preparati koji služe da popune neravnine na noktima, a njihov sastav je takav da pomažu laku koj ćete preko njih naneti, da se bolje "zalepi".

Lak za nokte ne voli toplotu

Napokon smo stigli i do samog lakiranja. Uradite to pre bilo koje druge "higijenske radnje": tuširanja, pranja kose, na primer, zato što lak za nokte "ne voli" toplu vodu. Tokom nanošenja laka za nokte, nemojte sedeti pored nekog grejnog tela, a nije loše i da nalakirane nokte prohladite, ali ne duvanjem u njih već da ruke držite nekoliko minuta u frižideru, ili pod mlazom hladne vode, kada se lak prosuši.

Fiksator takođe pomaže

Potom nanesite takozvani "završni lak", svojevrstan fiksator koji će dati sjaj i produžiti trajanje laka na vašim noktima.

Ne žurite

Nemojte mazati nokte ukoliko se žurite jer je to radanja koja zahteva strpljenje. U suprotnom, vaši nokti će izgledati neuredno, aljkavo, a to je mnogo gore nego da su vam nokti nenamazani, prirodni.

I boje su važne

Imajte na umu i sledeće: tamne boje traže preciznije nanošenje, a kasnija oštećenja su teže uočljiva. Svetle boje, lakovi sa sedefom i šljkicama, su zahvalniji – traju duže, a eventualna pucanja se ne vide "iz aviona".

Izvor: pressonline.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter