Izvor:
21.10.2017 u 16:08
0

NEVEROVATAN TRIK: Uz pomoć čase saznajte kakav vam je kvalitet kose! (foto)

Kako da proverite, ali i poboljšate kvalitet vlasi, ukoliko je to potrebno, pomoćiče vam sledeći trik.

Uzmite vrh pramena kose u ruku pa ga potopite u čašu vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, vaša kosa je u lošem stanju, odnosno slaba i lomljiva koja je neotprona na spoljašnje uslove.

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz vanjski sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode nakovrdža, gubi sjaj ili boja brže bledi.

Ipak, postoi način kako da prirodnim putem oporavite kosu.

Priroda nudi niz rešenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola kašike meda pomešane sa dve kašičice maslinovog ulja na čistu i mokru kosu.

Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smesu možete da dodate i žumance ili ulje od avokada koji će vam dodatno pomoći.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter