Izvor:
03.11.2017 u 22:17
0

MASKA ZA MASNU KOŽU: Belanca i griz idealana za negu!

Ako imate masnu kožu, prva zabluda koju bi trebalo da ostavite u prošlosti je da njoj nije potrebna dodatna hidratacija. Naprotiv, važno je da je negujete, samo birajte lagane proizvode na bazi vode.

Druga greška koju treba da izbegnete je prečesto umivanje, jer se time koža još više masti, pošto lojne žlezde počinju dodatno da proizvode sebum kako bi nadoknadile propušteno.

Treće, ne perite lice običnim sapunom, jer mu naglo isušivanje šteti. Potražite preparate na prirodnoj bazi i bez alkohola, koji sadrže salicilnu i glikolnu kiselinu, benzil-peroksid, ekstrakt smole primorskog bora. Nikada ne odlazite u krevet sa šminkom, nego je uklonite uljem, a umesto tonika za čišćenje možete da koristite razređeno jabukovo ulje.

I na kraju, probajte da kožu negujete maskom koju ćete napraviti tako što ćete kašiku griza pomešati sa umućenim belancetom i naneti je na lice. Posle 20 minuta kružnim pokretima izmasirajte kožu, zatim se umijte hladnom vodom i stavite kremu.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Priroda liječi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter