Izvor:
04.11.2017 u 21:08
0

BUJNA KOSA: Evo par jednostavnih saveta!

S dolaskom hladnijih dana splasnuta i beživotna frizura problem je s kojim se susreće sve više žena

Bujna i lepa kosa je san svake žene. Ali čak i ako vam majka priroda nije podarila gustu "grivu", postoji nekoliko trikova pomoću kojih lako možete da povećate njen volumen, čak i ako imate izrazito tanku i retku kosu.

S dolaskom hladnijih dana splasnuta i beživotna frizura problem je s kojim se susreće sve više žena, pa je pravo vreme da otkrijete kako da joj vratite volumen i sjaj. Sve se svodi na ovih pet jednostavnih koraka:

1. Masirajte vlasište prilikom šamponiranja

Sigurno ste svi barem jednom uživali u opuštajućoj masaži vlasišta prilikom pranja kose u frizerskom salonu. Taj maleni ritual lako je ponoviti i kod kuće, a osim što deluje jako opuštajuće, podstiče i cirkulaciju što jača vlasi i kosu čini gušćom. Zato, već pri sledećem pranju kose pokušajte da odvojite barem tri minuta za masažu vlasišta i temena prilikom šamponiranja, jer ćete se nakon toga osećati i izgledati mnogo bolje.

2. Budite nežni prema kosi

Dok peru kosu, ljudi prema njoj znaju da budu jako grubi, posebno za vreme šamponiranja, kada ju je, zapravo, i najgore trljati, gužvati, povlačiti. Mokra kosa znatno je lomljivija i osetljivija od suve, pa bi prilikom pranja prema njoj trebalo da budete nežniji nego ikada. To pravilo važi i za trljanje kose peškirom nakon pranja, što bi trebalo da zamenite laganim tapkanjem.

3. Izbegavajte vruću vodu

Koliko god vrući tuš zvuči primamljivo, pogotovo u hladnijim danima, za kosu je ipak bolja mlaka voda. Vruća doprinosi isušivanju temena, pa samim tim i korena vlasi, ali i lomljenju kose i lošem kvalitetu vlasišta. S druge strane, mlaka voda podjednako će uspešno isprati prljavštinu i tragove šampona, a pri tome neće oštetiti vašu kosu ni umanjiti njen volumen.

4. Ne preskačite regenerator

Regenerator postoji kako bi kosu učinio mekšom, nežnijom i lepršavijom te samim tim i naizgled bujnijom. Ako preskačete regenerator, teško ćete dobiti na volumenu, jer je kosa koja je oprana samo šamponom splasnuta i teška.

5. Stari trik pri sušenju kose

Iako ste za ovaj trik do sada verovatno već čuli, moramo opet da ga istaknemo jer on zaista pali. Radi se o sušenju kose naopako, odnosno s glavom na dole. Prilikom takvog sušenja trebalo bi da koristite i difuzer, kako bi toplota iz fena strujala tačno u kosu. Ipak, kad god je moguće, izbegavajte tretiranje kose toplotom, što osim fena uključuje i uvijače i peglu za kosu, jer će takvi aparati vremenom štetiti zdravlju, pa samim time i volumenu vaše kose.

Izvor: stil.kurir.rs
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter