Izvor:
07.11.2017 u 17:20
0

PODMLADITE SE IZ KUHINJE: Namirnice koje će vam pomoći da sačuvate mladalački izgled!

Želja da se pomladite i da duže zadržite mladenački izgled, može biti skupa ako se držite proizvoda koje preporučuje kozmetička industrija, ali najbolje tajne za negu kriju se zapravo u vašoj kuhinji i jeftine su.

Posle oštrijeg pilinga, bitno je da uvek umijete lice nečim što će u potpunosti očistiti vašu kožu. Najčešće se preporučuje umivanje zelenim čajem ili čajem od kamilice, ali postoje i još neke namirnice iz vaše kuhinje koje imaju blagotvorno dejstvo na kožu, i mogu da spreče njeno prerano starenje:

Avokado i med

Suvoj koži je potrebna hidratacija i zamena za prirodna ulja koja nedostaju. Izrežite avokado, izdubite meso i pomešajte ga sa kašičicom meda dok ne dobijete kremu. Namažite smesu na lice i ostavite da odstoji desetak minuta. Zatim, sve to isperite toplom vodom ili zelenim čajem.

Žuta paprika i jaja

Žute paprike daju vlagu koži iznutra i brišu bore. Jaja obnavljaju kožu na pregibima zbog proteina koji pomaže u održavanju kolagena. Savet je jedno jaje dnevno, ili piletina bez kože, odnosno orasi.

Losos

Bogat omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju upalu zbog koje se javljaju crvene upaljene mrlje na koži.

Žitarice za oštećenu kožu

Žitarice sadrže selen, koji štiti kožu od štetnih UV zraka od sunca, pokazala su brojna istraživanja.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter