Izvor:
08.11.2017 u 21:41
0

PREDRASUDE: Ženstvenost se ne gubi, bez obzira na odeću!

Odlučila se na neobičan eksperiment – saznajte da li je zažalila.

Šta se dešava kada žena odluči da nosi mušku odeću i van udobnosti njihovog doma? Da li se muška odeća može nositi i na posao? Jedna žena je odlučila da to proveri.

Nekoliko dana ona je šetala i išla na posao u odeći svog muža. Na početku je bila skeptična jer je kao i svaka devojka bila uplašena kako će se njegova odeća uklopiti u njen stil. Nije znala hoće li njegovoj odeći udahnuti dovoljno ženstvenosti kako bi to izgledalo primereno.

-Na svu sreću brzo sam savladala kako da uklopim neke komade uz pomoć moje prijateljice. Izvadile smo odeću mog muža iz garderobera i napravile neke kombinacije koje bi išle zajedno, rekla je Rufina.

Prvog dana je odlučila da obuče zelene pantalone svog muža i ukombinuje ih sa crnim topom i cipelama. Iako je pantalone odbacila još na početku, uverila se da i ovako velike pantalone uz pomoć kaiša mogu da se stilizuju i prilagode njenoj građi.

-Narednog dana sam se uverila da duks u muškom stilu ide odlično uz suknju i kanađanke. Muški duks se i ne razlikuje toliko od ženskog, pa ako ikada zalutate na muško odeljenje i dopadne vam se neki duks nemojte da se predomišljate. Kupite ga, rekla je ona.

Ukoliko se u ormaru nađe neki zaboravljeni komad njegove odeće valja ga iskoristiti. Rufina je tako pronašla teksas košulju koju njen muškarac više ne nosi i odlučila je da je uklopi uz somot suknju i svetle salonke. Savršeno

-Kada sam četvrtog dana odlučila da odem na piće posle posla sa kolegama, setila sam se da imam savršenu braon košulju koja pripada mom mužu za kombinaciju koju sam htela da obučem. Na predlog prijateljice vezala sam je oko struka kad sam je obukla. Uz nju sam nosila crne pantalone i majicu, a bez salonki i pilotskih naočara ovo bi sve bilo nesavršeno, dodala je ona.

Još jedan odevni komad koji mogu da nose i žene i muškarci je definitivno teksas jakna. Kod muškaraca su rukavi malo duži, ali zato drage dame možete da ih podvijete i napravite dužinu koja će vama odgovarati. Svetla košulja i tamne pantalone uz svetle salonke su idealna kombinacija.

-Pustite mašti na volju. Modni dodaci poput kapa i šalova koje vaš muškarac ima na pretek, mogu da se iskoriste i ukombinuju za svaki dan. Nemojte da se brinete ako vam je džemper malo veliki ili pantalone široke. Samo budite kreativne i smislite način da mane pretvorite u prednosti. Nota muškog stila u vašem stajlingu može da istakne vašu ženstvenost, savetuje Rufina.

Bilo da se radilo o poslovnim sastancima ili odmaranju uz kafu u omiljenom kafiću, ona je uspela da u garderoberu svog muža nađe adekvatnu kombinaciju. Džemper, košulja ili pantalone – sve može da bude deo vašeg autfita.

-Poslednjeg dana eksperimenta za oko mi je zapala bela košulja koju on često nosi. Znala sam da će odlično stajati uz moju kožnu suknju i crne salonke. Shvatila sam da moramo da zaboravimo na predrasude o tome kako smo mi žene i da nam muška garderoba neće stajati dobro. Naša ženstvenost nije nešto površno i ne nestaje ako obučete mušku košulju. To je nešto što izbija iz svake naše pore, osmeha i sjaja iz očiju.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter