Izvor:
09.11.2017 u 19:16
0

KOSA VAM JE SLABA I NISTE ZADOVOLNI KAKO IZGLEDA: Proverite da li pravite ovih 5 grešaka!

Ako ste primetili da je vaša kosa izgubila gustinu, da često opada, i da se sve više istanjuje, vreme je za velike promene! Donosimo 5 svakodnevnih grešaka kojima nesvesno uništavamo kosu.

Preterana upotreba aparata za stilizovanje kose

Korišćenje vrućih pomagala za stilizovanje kose poput pegle, fena ili papilotni, može biti vrlo štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušuvanja vlasi i time one postaju tanje i gube svežinu.

Loša ishrana

Rigorozne dijete mogu da budu vrlo opasne po zdravlje što se odražava i na kosi.

Češljanje mokre kose

Dlake kose su najosjetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput češljanja mokre kose, snažnog trljanja peškirom i čvrstog motanja kose u punđu ili peškir mogu da oštetite dlaku i uzrokuju pucanje i ispadanje kose.

Agresivni preparati

Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu da štete kosu i učine je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrdže ostati postojane tokom celog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi.

Vremenski uslovi

UV zraci štetne su za vašu kožu, ali i kosu. Jednako kako sunce može da ošteti ćelije kože, isto se događa i s dlakama zbog čega kosa postaje suva i tanka. Hladnoća, vetar i vlaga su jednako agresivni i loši za vašu kosu kao i UV zraci. Tokom hladnijih meseci, kosa je slaba, sklona lomljenju, i istanjivanju.

Lepota i zdavlje
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter