KOLIKO KOŠTA LEPOTA U SRBIJI: Najpopularniji estetski zahvati!

Otrkivamo vam nove trendove u oblasti plastične hirurgije i podmlađivanja, kao i koja je operacija i dalje najpopularnija među damama u Srbiji.

U Srbiji je sve popularnija estetska hirurgija, kao i antiejdžng medicina. 

Lekari tvrde da pacijenti dolaze jednako često kao kod zubara, a među o operacijama u totalnoj anesteziji, i dalje je apsolutno najtraženije uvećanje grudi.

Na drugom mestu je operacija zatezanja kapaka, odnosno uklanjanja viška kože sa tog dela lica, manje invazivna inetvencija koju preferira populacja između 45 i 60 godina.  

Mlade osobe od 13 do 17 godina najčešće se odlučuju za operaciju ušiju. Ova operacija, kojom se koriguje klempavost, posebno je popularna među dečacima. 

Među populacijom koja je ušla u sedmu deceniju dominiraju intervencije zatezanja lica i vrata.U domenu antiejdžing medicine, devojke se najviše odlučuju za podizanje jagodica.

- Kod mlađe populacije to je trend, dok se kod starijih dobija na lepoti lica – kazala je doktorka sa jedne privatne klinike i dodala da po popularnosti slede "popunjavanje bora oko usta i nosa, podizanje krajeva usana i botoks bora na čelu".

Što se tiče metoda podmlađivanja najlepša je ona sopstvenom krvnom plazmom.

 

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost