Izvor:
25.11.2017 u 02:18
0

DELOTVORNA MASKA ZA LICE: Kafa najbolji sradnik u nezi kože lica! (foto)

Lako i delotvorno!

Maska i piling od mlevene kafe zrelu će i umornu kožu vrlo brzo osvežiti, zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema. Kafa obiluje antioksidansima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i vode iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. Domaći piling od kafe posebno će vas osvežiti u ovim danima.

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite pa pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom. Jednako će delovati i maska od crne kafe za kosu. Skuvajte blažu kafu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kafa će ukloniti višak masti i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suva i vrlo osetljiva, kafi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će delovati masno mleko, ali i jogurt i med. Za pripremu vam treba kašičica, do dve svakog od ovih sastojka, a ovu smešu kožete držati u frižideru i do dva dana.

Fina maska od kafe i kakaa

Sastojci: dve kašičice mlevene kafe, dve kašičoce kakaa u prahu, tri kašičice punomasnog mleka ili jogurta, kašičica meda.

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro promešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

Mirisni piling za celo telo

Sastojci: tri kašičice taloga od kafe, jedna kašičica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer.

Priprema: Pomešajte sve suve sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobijenu smesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter