Izvor:
04.12.2017 u 21:59
0

PROBLEM OGROMNIH GRUDI: Slučaj desetogodišnje devojčice neće vas ostaviti ravnodušnim! (foto)

Kler Ker, majka nesrećne devojčice kojoj su grudi u pubertetu enormno narasle, rešila je da podeli njenu priču i objasni u kakvim je mukama bilo njeno dete.

– Činilo se da su joj grudi naglo od A korpe došle do B, a samo nekoliko nedelja ranije je dobila prvu menstruaciju. Bilo mi je čudno jer je ostatak njenog tela još bio sitan, kakav treba da bude kod devojčice od 10 godina. Nedelju dana kasnije odvela sam Kejsi kod lekara koji je samo potvrdio moje sumnje. Rekao mi je da je normalno da devojčice uđu ranije u pubertet. Sa dve godine imala je ozbiljne poteškoće sa sluhom i dijagnostikovan joj je autizam. Vrlo se sporo razvijala, a do devete godine nije mogla da napiše ni svoj eime.

Ubrzo sam primetila da su joj grudi različite veličine i to jedna B a druga D korpe. Prerasla je sve grudnjake, a kada sam je odvela da joj kupim novi prodavačica je bila užasnuta. Morali smo da joj naručimo preko interneta grudnjak koji bi joj odgovarao.

Podvrgli smo je nebrojenim pregledima i testovima i svi su bili negativni. Nije više mogla da se kreće kao ranije i samo je mogla da leži i gleda TV. Sada nosi J korpe i za četiri meseca je promenila devet veličina grudnjaka. Jednog dana probudila se vrišteći jer se koža ispod njenih grudi ljuštila. Lekar joj je dao lek protiv bola i kremu. Došlo mi je da vrištim!

Promenili smo lekara i drugi joj je prepisao terapiju hormonima. Pozlilo joj je i završila je na reanimaciji. Mnogi lekari su došli i pokušavali da saznaju šta joj je. Pet dana nakon napada dali su joj lek za zaustavljanje rasta grudi. Saopštili su nam da je jedina mera koja joj može pomoći veoma ekstremna – dvostruka mastektomija!

Saopštila sam Kejsi šta će se desiti i ona je to odobrila. Operacija je bila uspešna. Morali su da joj uklone svo tkivo dojki i bradavice kako bi sprečili da se problem ponovo vrati. Rekli su mi da će kada odraste moći da urade rekonstrukciju.

Moje dete je sada dobro i srećno. Vratila se kući i sada može da radi sve ono o čemu je maštala, a u čemu su je grudi sprečavale. Odluka da joj odstrane dojke mi je bila najteža u životu, ali to je mom detetu spasilo život, ispričala je hrabra majka.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter