Izvor:
05.12.2017 u 20:01
0

NE ŠTEDITE NA PROIZVODIMA ZA NEGU: Investiranje u sledeće preparate je najbolja odluka! (foto)

Pridržavaj se ovih saveta.

Tržište je preplavljeno svakakvim proizvodima, pa je ponekad teško odlučiti šta od svega toga koristiti, kao i koliko novca treba da uložiš u to.

Ovih nekoliko saveta pomoćiće tvojoj koži da bude meka i negovana, a nećeš morati da potrošiš čitavo bogatstvo na njih.

Evo u koja sredstva bi trebalo, a u koja pak ne treba, da ulažeš svoj novac.

– Kupuj jeftinija sredstva za skidanje šminke

Najčešće su sastojci jednako dobri u svim proizvodima za uklanjanje šminke, samo što se plaća brend i pakovanje. Zato kada biraš preparat, sledeći put obrati pažnju da je od prirodnih sastojaka i nećeš pogrešiti i ako bude manje poznatog imena.

– Uložite novac u kremu za sunčanje

Nije dovoljno da ima samo veliku zaštitu, već i da sadrži UVB i UVA filtere, kao i to da je da je vodootporna, kako bi duže trajala iako je izložena vodi. Dobro je da koristiš one koje sadrže titanijum dioksid ili cinkov oksid, jer oni umesto da privlače, odbijaju sunčeve zrake i tako štite kožu od neželjenih efekata.

– Skupa hidrantna krema

To već zavisi od proizvođača, mnogi jeftini brendovi ne stavljaju dovoljno sastojaka za hidrataciju i negu kože, zato slobodno odreši kesu i kupi neku kremu bogatu vitaminima.

– Izbegavaj proizvode za koje nisi sigurna da pripadaju tvom tipu kože

Na primer, proizvodi sa puno ulja mogu loše uticati ako već imaš masni tip kože. Takođe, ako na lice stavljaš preparate koji ne prijaju tvojoj koži, može doći do pojave bubljica, mitisera ili alergijskih reakcija. Jako je bitno da znaš kom tipu kože pripadaš i da je adekvatno tome neguješ.

– Ne eksperimentiši sa "uradi sama" maskama

Neke maske od prirodnih sastojaka mogu biti pogubne za tvoju kožu, jer neki sirovi sastojci mogu biti previše grubi i izazvati svrab i crvenilo, pogotovo ako ga koristiš duže nego što bi trebalo. To su na primer: limun, soda bikarbona, cimet…

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter