Izvor:
05.12.2017 u 14:38
0

OBAVEZNO ISPROBAJTE: Evo kako crveni karmin prikriva podočnjake!

Noćas smo se ludo proveli, sinoć smo do ko zna koliko sati učili ili gledali filmove, ceo jučerašnji dan smo bili ispred kompjutera… Uživali ili radili – sasvim je svejedno, bar kad je o podočnjacima reč. Oni će se pojaviti, a nekad će to učiniti i bez nekog naročitog razloga.

Kad su već tu, ne ostaje nam ništa drugo nego da pokušamo da ih šminkom “zamaskiramo”, a evo kako ćemo to najbolje izvesti.

Pre nanošenja korektora treba dobro hidrirati kožu celog lica, što podrazumeva i deo ispod oka.

Da bih lice pripremila za šminkanje, koristsim prep+prime skin base.

Tekstura korektora se bira u zavisnosti do toga šta želimo da prekrijemo. Generalno, zrelijoj koži odgovaraju kremaste strukture, dok masna traži mat korektore.

Kod jako izraženih podočnjaka nijansa korektora ne sme da bude previše svetla, jer ćemo ih tako još više istaći.

Treba se fokusirati na ujednačavanje boje korektora sa bojom tena. Ukoliko su podočnjaci kao “vrećice”, tankom četkicom, svetlijom nijansom korektora, pratimo liniju koja pravi podočnjake. Utapkamo je, ostavimo da se prosuši, a zatim nanesemo korektor koji odgovara nijansi našeg tena.

Ako je koža ispod oka masna ili vlažna, dovoljno je maramicu prisloniti na deo koji sija i problem će biti rešen. Za trajnost efekta možemo naneti puder u prahu ili kamenu.

Ne znam da li ste čuli za trik sa crvenim karminom, koji je veoma delotvoran, a koristimo ga kada podočnjaci imaju tamne nijanse. Karmin nanesemo na najtamniji deo podočnjaka, s tim što ne treba preterivati s količinom i ni slučajno nećemo koristiti mat, jer isušuje kožu. Sačekamo da koža upije karmin, a onda preko njega nanesemo korektor koji odgovavara nijansi našeg tena.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/rs_sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter