Izvor:
08.12.2017 u 19:48
0

ASMATIČARI OPREZ: Nosite šalove preko usta i nosa, hladan vazduh može da bude fatalan!

Hladan vazduh može da ugrozi zdravlje, a u najgorem slučaju i da ubije.

Sa hladnijim vremenom, dolazi do povećanja rizika od astmatičnih napada koji obolele stavljaju u životnu opasnost, a s obzirom da se na svakih 10 sekundi samo u Britaniji desi jedan astmatični napad vredi znati da ga možete sprečiti uz pomoć šala.

Astmatičarima se savetuje da nose šalove preko usta i nosa jer hladni vazduh može da bude fatalan za njih. Svakog dana troje ljudi umre od astmatičnog napada zbog čega se apel širi na sve zemlje. Nošenje šala preko usta i nosa može da ugreje vazduh koji onda nije toliko hladan i ne može da podstakne astmatični napad.

Debi Vud, majka dvoje dece stara 58 godina, nebrojeno puta je završila u Hitnoj pomoći jer joj je zimi znatno teže kao astmatičaru da obavlja dnevne aktivnosti van tople prostorije, piše Independent.

-Imam astmu skoro 30 godina, ali nikada se ne naviknete na napade. Užasno je strašno i imate osećaj kao da dišete kroz tanku slamčicu. Hladan vazduh mi je bio najveći problem i svaki izlazak od kuće do automobila rano ujutru izazvao bi astmatični napad i odlazak u bolnicu. Stavljanje šala oko usta i nosa za obične ljude je samo sitnica, ali za astmatičare može da bude od životnog značaja, rekla je ona.

Izlazak napolje po hladnom vremenu može da bude fatalno za astmatičare, ali ako oni stave šal preko usta i nosa mogu da ugreju opasan vazduh i nesmetano se kreću.

Izvor: Telegraf
Foto: instagram/sinemesarpbursa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter