Izvor:
23.12.2017 u 00:33
0

ELIKSIR ZA KOSU: Maska koja sprečava pojavu sedih vlasi i opadanje kose!

Napravite prirodni regenerator i masku koja hrani kosu, a evo kako se pravi i koristi melasa za negovanje kose!

Melasa je prirodni zaslađivač koji se često koristi u pravljenju slatkiša, ali ova čudesna tečnost može da doprinese negovanju kose.

Ova namirnica je bogata mineralima, poput magnezijuma, gvožđa i kalcijuma, a prema navodima medija njenu masku za kosu kao odličan tretman za lepotu koriste žene vekovima.

Ne postoje puno naučnih dokaza koliko je melasa hranljiva za kosu, ali iz priča i iskustva žena može se zaključiti da je mnogima pomogla. Stručnjaci ističu da će melasa imati najbolji efekat na kosu ako je koristimo kao jelo, ali i kao masku. Unošenje melase putem hrane podstiče rast kose zbog njenje kombinacije hranljivih sastojaka, zbog gvožđa dobra je protiv anemije, a antioksidansi koje sadrži sprečavaju prevremeno pojavljivanje sedih vlasi.

Melasa u spoljnoj upotrebi hrani kosu i ispravlja je na prirodan način zbog svoje teksture, pa je mnoge žene koriste kao zamenu za regenerator. Njen efekat na vlas čini da kosa bude svilenkasta i glatka, a osim što sprečava pojavu sedih, ona može i da ih prikrije zbog svoje tamne boje.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter