Izvor:
29.12.2017 u 20:46
0

IZGLEDAĆETE VITKIJE: Odaberite pravu veličinu odeće!

U odeći prave veličine izgledaćete vitkije, a ne u odeći za broj manjoj.

Naravno da su zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost najvažniji ako želimo da izgledamo vitko, ali i pravi izbor odeće i načina oblačenja može u tome da pomogne. Sledite ovih 10 saveta i izgledaćete i do 2 konfekcijska broja vitkije.

1. Široke majice zamenite lagano strukiranim bluzama
Bluza čiji vam kroj dobro pristaje, uvučena u tamne farmerke ravnog kroja izdužiće čitavo telo.

2. Kupujte odeću u pravoj veličini
Ponekad nam se baš ne svidi brojka na etiketi pa kupimo premalu odeću. Ali, istina je da se iste konfekcijske veličine razlikuju od brenda do brenda. Osim toga, ako kupite farmerke broj 38, nećete izgledati kao da nosite broj 38 ako vam ne odgovaraju, odnosno ako su vam premale. Farmerke koje vas previše stežu u struku neće izgledati lepo niti ćete se u njima osećati udobno. U odeći prave veličine izgledaćete vitkije, a ne u odeći za broj manjoj.

3. Nosite kaiš
Kaiš može da napravi čuda za vaš struk. Tanki kaiš zakopčajte preko topa, haljine ili kaputa, gornji deo odeće malo izvucite iz kaiša i vaš struk izgledaće i nekoliko centimetara uži.

4. Nosite crnu
Bez obzira na to koja je boja trenutno u modi, ni jedna druga boja ne sužuje i ne produžuje figuru kao crna. Ako vam je crna od glave do pete previše, dodajte štikle u boji, torbicu, kapu ili neki drugi modni dodatak koji će razbiti crninu.

5. Izbegavajte preveliku odeću
Trendi "prevelika" odeća nije dobar izbor ako želite da izgledate mršavije, jer će vas ona dodatno proširiti. Izgledaće dobro jedino ako stavite kaiš, ali ni tada ne sme biti prevelika. Umesto toga kupujte odeću koja naglašava vaše prirodne obline.

6. Izaberite pravi kroj pantalona za svoju građu
Pantalone sa strukom srednje visine (malo ispod pupka), uže u predelu bokova i ravnih nogavica produžuju i stanjuju većinu tipova tela. Širi kaiš dodatno će figuru učiniti vitkom.

7. Nosite štikle u boji kože
Štikle u boji kože jedan su od najboljih pomagača kada je reč o produživanju figure. Zbog sličnosti sa bojom kože stvoriće se iluzija da imate noge "do neba".

8. Koristite usluge krojača
Dobar krojač znaće da prekroji svaki odevni predmet tako da savršeno odgovara vašem telu.A kao što smo već rekli, odeća koja dobro pristaje najvažnija je kada je reč o vizualnom sužavanju i produživanju figure. Od skraćivanja rukava, podešavanja struka, poravnavanja rubova, pa čak i prekrojavanja zimskog kaputa, dobar krojač može da učini čuda u vašoj garderobi.

9. Izaberite pravi izrez na majici
S dobro izrađenim V-izrezom vrlo lako možete izgledati kao da ste preko noći izgubili dva kilograma. Dublji V-izrez stvoriće lepu izdužujuću liniju. To naročito važi za žene sa većim grudima koje bi trebale da izbegavaju majice sa previsokim ovratnikom.

10. Nosite dobar grudnjak
Često se govori o tome koliko je izbor dobrog grudnjaka važan za sveukupni utisak, ali mnoge žene i dalje biraju grudnjake koji im ne pristaju najbolje. Grudnjak dobre veličine i oblika podići će grudi zbog čega ćete istog trenutka izgledati mršavije.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter