Izvor:
11.01.2018 u 03:24
0

NOĆNA MORA SVIH ŽENA: Boja strija otkriva da li ih se možemo rešiti!

Strije se javljaju kao posledica viška ili naglog gubitka kilograma, kod žena i muškaraca i to na razlicitim delovima tela

Estetski ne izgledaju lepo, ali su naša stvarnost i vreme je da ih prihvatimo kao nešto normalno i na njih gledamo kao na nešto što naše telo čini jedinstvenim, nikako kao manu.

Strije mogu da budu različitih boja u zavisnosti od stadijuma u kom se nalaze.

Ako su crvene, onda su prvi znak pucanja kože i njenog rastezanja, a u ovoj fazi mogu da se leče. Kreme na bazi kolagena, koji podstiče elastičnost i obnavljanje ćelija kože, mogu da budu od velike pomoći.

Kreme ne mogu da pomognu kod zaostalih ožiljaka jer taj problem rešavaju samo tretmani laserom.

Ako se strije ne leče, vremenom postanu ljubičaste i to uglavnom posle trudnoće, gojenja ili preteranog vežbanja. Kada su ove boje, još uvek se mogu tretirati kremama, ali nije sigurno da li ćete dobiti neke rezultate.

Kako se koža oporavlja, strije vremenom sve više blede i na kraju postaju bele, prozirne i sjajne. U ovom stadijumu ne možete ništa da uradite osim da ih tretirate laserom ili tretmanima poput mikrodermoabrazije za poboljšanje strukture kože. Takvi tretmani ne dovode do obnavljanja kolagena koji je koži prekopotreban da bi se ona regenerisala.

Izvor: Informer
Foto: Twiter/Ines Luca

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter